mandag 27. juni 2016

Lakris skadelig

Kjempe Utvalg - God Kvalitet Shop enkelt online her! Men norske retningslinjer advarer ikke mot stort lakrisinntak. Det er faktisk ikke bra å få i seg for mye lakris , sier Madsen til NRK.


Problemet er at glycyrrhizinsyre, som finnes i lakrisen , ligner på hormonet kortisol som vi har i kroppen. Et nytt moment i helsedebatten er overdreven og skadelig bruk av lakris. Vi har alle våre slikkeripreferanser og lakris er favoritten hos enkelte. I løpet av de siste tiårene er det utført betydelig forskning på de skadelige virkningene av lakris , men uten at disse resultatene har fremkommet i media.


Store mengder lakris kan også senke virkningen av Marevan (warfarin), sier han til KK. LES OGSÅ: Hjerteinfarkt rammer kvinner - også unge. Ikke spis mer enn dette. Er du veldig glad i lakris og spiser det ofte, er dette altså noe du bør ha i bakhodet. Mange har lakris som favorittgodteri.


Det skal du bare fortsette å ha, for i tillegg til å smake godt, så kan lakris ha en rekke helsefordeler i følge nettstedet Land. Selv om godteriet kan positive virkninger på kroppen din, så kan for mye lakris være skadelig. Men det betyr ikke at du kan fråtse i lakrisen. En pose lakris per uke. I disse studiene er høyt inntak definert som 5milligram glykyrrhizinsyre per uke eller mer.


Det tilsvarer cirka 2gram lakris per uke. Inger-Lise Steffensen. Et høyt inntak av glycyrrhizin, som finnes i lakris , kan nemlig påvirke blodtrykket negativt, samt være skadelig for fosteret. Jo mer lakris du spiser, jo høyere blir blodtrykket. Den maksimale blodtrykksvirkningen av lakris oppnås etter to ukers daglig inntak, Faktisk gir et inntak av gram lakris om dagen en klar blodtrykksstigning.


Søtt, men blodtrykksøkende. Vi kjenner lakris fra godteri, men det tilsettes også som aroma i alt fra medisiner og kosttilskudd til tobakk og drikkevarer. Forskning har vist at stoffet glycyrrizin kan reduserer morkakens evne til å blokkere stresshormoner, noe som igjen kan skade fosteret.


Nydelig, søt lakris uten sukker! Under halvparten av kalorier fra vanlig lakris ! Lakris kan også øke blodtrykket. Hvor mye lakris som skal til for at det blir helseskadelig for fosteret er derimot ukjent.


Det er derfor umulig å fastsette et nivå for hvor mye lakris gravide trygt kan spise, viser en risikovurdering som Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) har laget på oppdrag for Mattilsynet. Symptomene på høyt blodtrykk er blant annet svimmelhet, hodepine, hjertebank og. Det er vanskelig å fastslå hvor mye eller hvor lite lakris man skal spise før det er skadelig og det har dem ikke noe svar på enda heller. Men jeg tenker at man bør bruke sunn fornuft og ikke bli helt hysterisk hvis man så har lyst på litt lakris.


Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Hvor skadelig er egentlig godteri?


Jeg får ofte mye bråk med foreldrene mine over hvor mye godteri jeg spiser. Sist gang var det om en 200grams sjokolade. Dette var visstnok altfor mye på en dag og helt uakseptabelt. Denne snusen er stort sett basert på plantefibre, smaksatt med urter, krydder og andre tilsetninger.


Imidlertid kan noen typer nikotinfri snus være tilsatt stoffer som frarådes for gravide, for eksempel ginseng. Dessuten er blant annet lakris og salt uheldig ved høyt blodtrykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg