fredag 10. juni 2016

Tegn på at mensen nærmer seg

Alt du trenger å vite for å være forberedt på din første mens finner du her! Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Les mer om det her!


Få oversikt over din menssyklus.

Lær deg mer om mens og din syklus. Tegnene på at fødselen er på gang er veldig individuelle for alle kvinner. Fødselslege og forfatter av boken Et nytt liv. De fleste som dør av en uhelbredelig kreftsykdom, svekkes gradvis.


Pårørende lurer ofte på hvordan de kan se at døden nærmer seg. Hvilke symptomer eller tegn bør vi være oppmerksomme på , slik at vi kan være forberedt når døden kommer? Mange er usikre på hvordan de kan vite at døden nærmer seg.


Det er vanskelig for selv erfarne leger og sykepleiere å si sikkert når en person kommer til å dø.

Det er likevel noen tegn de siste dagene som kan vise at døden er nært forestående. De siste dagene før man dør svekkes kroppens funksjoner gradvis, før de til slutt opphører. Jeg lurer litt på om man kan få noen tegn på at fødselen nærmer seg ? Jeg har hatt utrolig mye mens murringer i snart en uke nå og lurer på om dette kanskje er et tegn på noe?


Jeg har jo fortsatt noen gode uker igjen til termin da Håper noen kan gi meg noen gode svar! Overgangsalder kan oftere gi tvillinger. Det finnes i alt tegn på at kvinnen nærmer seg overgangsalder.


Neste tegn på overgangsalder er gjerne at syklusen blir et par dager kortere. Dette skyldes at det er endring i hormonsystemet slik at egget modnes raskere. Det hender at kroppen “tømmer seg ” i forkant av en fødsel og flere forteller om løsere avføring og hyppigere vannlating. Eller hva med løs mage, er ikke det et signal på at man snart skal føde?


Her er tegn på at ventetiden din snart er over: 1. Kraftigere og hyppigere kynnere. Spesielt kvinner som har født tidligere vil kunne merke at kynnerne blir kraftigere og hyppigere når fødselen nærmer seg. Og dette kan være svært plagsomt.


Veldig mange jenter kjenner seg litt i ulage noen dager før mensen. Hun kan få ømme bryster, vondt i hodet, murrende smerter i mage og rygg eller kjenne seg irritert eller lei seg. Det er ikke sikkert man kan gi mensen hele skylden for dårlig humør, men hormonene kan nok påvirke det noe).

Psykolog John Gottman ved Universitetet i Washington, og grunnleggeren av Gottman Institute, melder at det er to tegn som kan tyde på at ditt forhold er i ferd med å gå inn i den dystre statistikken. Mange jordmødre har god erfaring med å gi klyster for å fremme dårlige rier i fødselens tidlige fase, nettopp for å irritere livmoren når tarmene rører på seg. Det er ikke vitenskapelig bevist at det faktisk fremmer rier, sier Christina Nordkvelde. Andre tegn på at fødselen nærmer seg , kan være annerledes bevegelser i magen.


Moden livmorhals vil si at det ellers tykke, seige vevet er myknet og strukket slik at livmorhalsen omtrent er flatet ut. Dette skjer fordi musklene i livmoren arbeider og trykket inne i livmoren øker. Hvilke tegn merket dere på at fødselen begynte å nærme seg ? Noen spesielle tegn man kan se etter? Har termin med første fødte om en måned nå, så begynner å undres på ulike tegn.


Fra å være ganske rotete og uregelmessige både i antall og lengde vil kynnerne nå komme sterkere. Blir det mer faste tider mellom, eller de kommer med feks minutters mellomrom kan det være et tidlig tegn på at du nærmer deg fødsel. Mer om kynnere og rier her. Mange opplever at det blir mer utflod mot slutten. Det er flere symptomer som kan være tegn på at døden nærmer seg.


De første tidlige tegn på begynnende fødsel kan være tegningsblødning, veer eller at fostervannet går. Noen opplever også mer uspesifikke tegn som for eksempel nedpress eller tyngdefølelse i livmor. Spør du andre kvinner som har født, vil du sikkert få ulike historier om hvordan de opplevde første tegn på at fødselen var i gang. Når det nærmer seg at døden inntreffer, ser man at hender, føtter og leppene blir marmorert.


Dette varierer ifra person til person, da noen blir veldig synlig marmorert, mens på andre blir det bare litt synlig. Men fortsetter ofte å leke, gjøre det de holder på med. Mens deres egentlige behov er at noen skaper trygghet, tilbyr relasjon.


De har erfart at det ikke er trygghet der når de trenger den, de er nødt til å stole på seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg