tirsdag 24. september 2019

Hvordan dør man av hjernesvulst

Avhengig av størrelse og plassering, kan en hjernesvulst forårsake forbigående eller varig hjerneskade. Hjernen er oppdelt i ulike områder som er ansvarlige for et mangfold av funksjoner. For eksempel har den fremre delen av hjernen viktige oppgaver med å hjelpe oss å tenke og å styre våre bevegelser. Det typiske er dessverre at sykehistorien er litt diffus, og sjeldne ting som hjernesvulst kommer langt ned på listen over mistenkte diagnoser.


MR er den viktigste undersøkelsen om man mistenker hjernesvulst. En presis diagnose krever også ofte vevsprøver og analyse av disse.

Hovedparten av svulstene kommer igjen etter operasjon, og ofte i en mer ondartet form. Forløpet av sykdommen er svært varierende, og avhenger av krefttypen og hvor i hjernen svulsten sitter. I den siste utgaven av Tidskrift for Den norske legeforening gis det en oppdatert oversikt over diagnostisering og behandling av ondartet hjernesvulst hos voksne. Tom Børge Johannesen i Kreftregisteret er medforfatter til artikkelen. Hvert år rammes rundt 2nordmenn over år av ondartet hjernesvulst (høygradig gliom).


Prognosen i dette tilfellet er svært dårlig, da prosentandelen av overlevelse er ekstremt lav, selv med kvalitetsbehandling. Svulsten har et stort antall forskjellige celler og vev. Denne neoplasmen utvikler seg ofte i hjernehalvene.


Kreft - Det handler ikke om å leve lengst mulig, men best mulig Da tobarnspappa Ivar Keyser-Olsen fikk påvist ondartet hjernesvulst , ble livet bedre enn noen gang.

Alle organer henger sammen, og svikt i ett organ kan gi svikt i flere. Du kan lese litt mer om kreft i artiklene. Er det utelukkende fordi indre organer blir angrepet og svekket? Det finnes ingen fasit på hvordan man skal forholde seg til døden.


Det eneste som er sikkert er at døden er noe alle vil møte. Man kan ikke ta kontroll over den eller bekjempe den. Noen mener at den eneste måten å mestre døden på er nettopp å forholde seg til den som en del av livet. Jeg skrev at disse symptomene ikke er typiske for hjernesvulst.


Med det mente jeg at svært mange andre sykdommer gir disse symptomene (mulig jeg uttalte meg litt uklart). Harald Stabell: – Han sa han kunne dø av hjernesvulst. Hjernen er kroppens datamaskin som kontrollerer alt du gjør, både bevisst og ubevisst. Jeg er redd for å få hjernesvulst og dø , får.


Hjernesvulst og kreft er ikke nødvendigvis det samme, men jeg antar at du mener hjernetumor. Hvordan skal man få. Det er avhengig av om krefttypen er god- eller ondartet. Noen ganger behandler man med både kirurgisk inngrep, strålebehandling og kjemoterapi. Ikke alle krefttyper lar seg behandles, selv om det blir oppdaget i tide.


Andre ganger hver for seg. Det vil eksempelvis si mens du sover og enten blir skutt i hodet eller dør av kullosforgiftning.

Du vil ikke merke noen ting til verken smerte eller dødsangst siden man dør uten å vite om det. Det man ikke vet har man faktisk ikke vondt av. Men hva er det egentlig som skjer i hjernen ved demens, og som gjør at man til slutt dør av sykdommen? Gjennomsnittlig lever pasienten i omtrent tolv år fra han eller hun får diagnosen avhengig av hvilken demenstype det er, sier geriater og forskningsleder Anne Rita Øksengård.


Ved behandling av hjernesvulst ønsker man først og fremst å fjerne svulsten, men dersom dette ikke er mulig, er livsforlengende og symptomlindrende behandling aktuelt. Ved valg av type behandling ser man på hvor hissige svulstcellene er, hvor svulsten er lokalisert i hjernen, hvor stor svulsten er, og i hvilken aldersgruppe personen som skal behandles er i, og hvordan allmenntilstanden er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg