fredag 20. september 2019

Økedager gråt

Han eller hun virker aldri fornøy og sover bare stusselige minutter før det igjen er gråt for full hals, og det eneste som hjelper er puppen. Det kan føles som at du ammer natt og dag. Det er vondt å ha et barn som gråter utrøstelig. Det er alltid en grunn til at barnet gråter, men det er ikke alltid lett å finne denne grunnen. Jenta mi på uker gråter hele tiden om dagen.


Skjønner ikke hva det er for noe.

De siste dagene har hun våknet med gråt , og hun er veldig vanskelig å trøste. Vil gjerne ha pupp hele tiden, og kan spise så hun gulper noe opp igjen etterpå. Jeg vil jo ikke at hun overspiser, men det er ikke noe an.


Derfor bør man IKKE gjennomføre gråtekur ved. De hyppigst stilte spørsmålene går fra om babyen følger vektkurven og har økedager til om den får godt nok tak og hvor ofte en bør amme. Når vi snakker med foreldrene går ofte samtalene på å trygge dem ved at vi veileder og gir rå sier Holter. Amming kan være fint og praktisk, men det kan også oppleves vanskelig og overveldende, spesielt i begynnelsen.


Her finner du informasjon om vanlige utfordringer, og hvilke løsninger som finnes.

Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og feber? Noen studier viser ingen sammenheng, mens andre har vist at barn kan få noe forhøyet kroppstemperatur to dager før til to dager etter tannfrembrudd. Barnet vil kanskje ammes hele tiden, og brystene virker slappe og tomme. Men det blir ikke helt tomt, og melken er rikere på fett enn når brystene er helt fulle.


Perioder med kveldsuro og intensiv kveldsamming er veldig vanlig - og det går over etterhvert. Allerede da barnet var noen dager gammelt, la du kanskje merke til hvordan det roet seg når det ble båret rundt i rommet. Dette er fortsatt en effektiv metode for å stoppe gråt og uro. Også bevegelser i ansikter og tonefall er helt topp. Babyen har forhåpentligvis sin lengste soveperiode om natten.


Reiser, oppussing eller dårlig stemning i hjemmet kan i denne tiden få innvirkning på barnets søvnmønsteret. Likevel opplever mange at barnets døgnrytme blir bedre, og våkenettene færre. Periodene med økedager forekommer som regel ved 1-ukers alder, 6-uker og måneders alder, men økedager utenom dette er også normalt.


Noen merker dette godt, hos andre går det nærmest av seg selv. Kolikk og unormalt mye gråt. De flest lærer seg bokstaver i 1klasse, de fleste klarer også å løse lesekoden da også, selv om målet for skolen i 2klasse.


Jeg hadde en unge som lest før hun startet i 1klasse og en som såvidt klarte å skrive navnet sitt, hun hadde null anelse om hvem bokstaver hun hadde i navn. Han gråt litt av og på i en minutter (virket som evigheter) før han sovnet uten og gråte.

Neste kveld tok det ca et kvarter og tredje kvelden sovnet han på egenhånd. Hele tiden hadde jeg vært inne hos han og strøket og holdt slik at han skulle skjønne at han var trygg samtidig som han måtte lære at han skulle sovne selv. Les også: Så mye koster det å få barn. Jeg har ei jente på mnd som har vanskelig for å falle i søvn på dagtid. Er det ok at hun blir så overtrøtt og at jeg bare skal la henne ligge selv om hun gråter og falle i søvn til slutt?


De første 4- ukene bør barnet ha avføring hver dag. Noen barn har avføring ved hver amming. Hvis avføringen aldri dekker et område større enn en 20-kroning, eller kommer sjeldnere enn annen hver dag bør det undersøkes nærmere, ta kontakt med helsestasjon.


Under økedager går hyppigheten noe ne noen ganger over en uke uten avføring. Angående økedager ,. Etter uker hvor jeg slet meg selv ut, og babyen gråt , og jeg gråt , var det en helt annen verden å begynne med tillegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg