tirsdag 3. september 2019

Oppsigelse i pappapermisjon

Informasjon og bistand fra spesialiserte advokater med over års erfaring. Finansforbundet kan gi deg juridisk hjelp i en oppsigelsessak. Arbeidsgiver kan bare gi en oppsigelse dersom den er saklig begrunnet. Alle spørsmål innenfor familieretten. Bestill nå i vår bokhandel!


Omstillingsprogram og hjelp innen jobb og karriere. Oppsigelse i pappapermisjon ? For den som har pappapermisjon , gir arbeidsmiljøloven vern mot å bli oppsagt på grunn av permisjonen. Rett til pappapermisjon følger av arbeidsmiljøloven § 12-og folketrygdloven, og innebærer at fedre har rett til seks ukers fritak for arbeidsplikt.


Arbeidsmiljøloven § 15-fastsetter ikke bestemmelser som forlenger oppsigelsestiden ved uttak av slik permisjon. Gravide arbeidstakere og ansatte i foreldrepermisjon er særlig vernet mot oppsigelse. Det stilles strengere krav til dokumentasjon og oppsigelsestiden løper ikke i permisjonstiden. Har akkurat fått oppsigelse fra min arbeidsgiver med mnd oppsigelsetid.


Over til en oppsigelsen. Det å være i permisjon gir ikke vern mot oppsigelse. Men arbeidsmiljølovens § 15-nr fastslår at oppsigelsestiden ikke begynner å løpe før permisjonstiden er utløpt. Permisjonen i seg er ikke et saklig grunnlag for oppsigelse.


En oppsigelse gitt under foreldrepermisjon vil først ha virkning etter utløpet av permisjonen, jf arbeidsmiljøloven § 15-(2). Ordinært løper oppsigelsestiden fra den første dag i måneden etter oppsigelsen fant sted. Særlig vern mot oppsigelse. Sykdom er ikke grunnlag for oppsigelse det første året arbeidstaker er sykemeldt. Dersom arbeidstaker har vært syk i mer enn ett år, gjelder vanlige regler om saklig grunn til oppsigelse.


Sykdom kan da under særlige forutsetninger være en saklig grunn til oppsigelse. For mer informasjon om reglene for prøvetid og oppsigelse i prøvetiden, se kommentarene til arbeidsmiljøloven § 15-6. Arbeidstaker har i gitte tilfeller lovfestet rett til permisjon.


I andre tilfeller plikter arbeidsgiver å dekke. Hva innebærer retten til foreldrepermisjon? Disse månedene omfatter mors rett til permisjon i inntil uker under svangerskapet og seks ukers permisjon som er forbeholdt mor etter fødselen. Jobbsikkerhet og lønnsvekst.


Foreslår nye endringer. DU et Supergavekort på 7kroner. Nyheten om en familieforøkelse resulterer gjerne i en periode med lykke, forventninger og glede! Etter hvert kommer også spørsmålene om hvordan foreldrepermisjo. To av mine medarbeidere ble fedre i fjor, og de skal ha pappapermisjon i løpet av våren.


Vi har hatt flere samtaler for å avtale tidspunkt og måten de skal ta ut permisjonen på. Jeg må innrømme at jeg har vært litt frustrert fordi jeg ser at det er litt av en kabal som skal gå opp mens de er borte. Graviditet er ikke en gyldig grunn til oppsigelse (se Arbeidsmiljlølovens § 15-9). Det gjelder også hvis en blir gravid mens en er ansatt på prøve. Dersom en blir lovlig oppsagt på grunn av innskrenkninger i bemanningen eller lignende, gjelder ikke foreldrepermisjonen som en del av oppsigelsestiden.


Ved prosent uttak er mødre- og fedrekvoten uker etter 1. Mer konkret vil det si uker ved prosent uttak, og uker ved 1prosent uttak, og uansett så lenge det ytes foreldrepenger fra folketrygden. Ved foreldrepermisjoner er det to regelverk som slår inn. Sjanser på å spørre her, siden det virker som om du har bedre oversikt på dette tungt byråkratiske pappapermopplegget.


Samboer er fulltids student og jeg har hatt fast og god inntekt i flere år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg