onsdag 4. september 2019

Kylling i form

Finn gode oppskrifter her! Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Vi viser deg hvordan. Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost.


Brun kyllingfilet raskt på begge sider i en stekepanne med litt margarin eller olje, legg filetene over i en ildfast form sammen med løk og paprika.

Visp sammen ingredienser til sausen, og hell det over i formen. Sett formen i stekeovn på 2°C i ca. Kok byggris etter anvisning på pakken. Del sopp i skiver og stek dem lett.


Stek sjalottløk til de er blanke. Bland sammen suppe, vann og crème fraîche. Krydre med salt og pepper. Hell soppstuingen over kyllinglårene og legg på stekt sopp og løk.

Dryss over hakket paprika. Fordel deretter kyllingen i potetformen, sammen med løk, hvitløk og sitron. Drypp resten av marinaden over og ha over litt frisk eller tørket timian. Stekes ved 1grader til kyllingen har en kjernetemperatur på ca.


Ha kyllingen over i en passende ildfast form og krydre stykkene med salt og pepper. Bland olje, sitronsaft, hvitløk og urter sammen til en krydderolje, knus det gjerne sammen i en morter. Fordel krydderoljen over kyllingen (og gni den gjerne inn slik at oljen blir jevnt fordelt). Pass på at skinnsiden på kyllingstykkene ligger opp. Ha finhakket hvitløk, chili og stangselleri i pannen med kyllingen , og stek videre i et par minutter.


Om kyllingen ikke er gjennomstekt så gjør det ingenting, siden kyllingformen også skal stå cirka minutter i ovnen. Smakfull oppskrift på parmesanbakt kyllinglår og kyllingfilet i ovn. Med mild og rund smak av tomat, fløte og parmesan, er dette noe for både store og små.


Du kan gjerne bruke ren kyllingfilet selv om denne oppskriften har lår og bryst med skinn og ben. I FORM er Skandinavias største hjemmeside for kvinner om trening, sunnhet, løping og oppskrifter. Legg kyllingen i en ildfast form , du trenger ikke krydre. Hell deretter blandingen over filetene og sett det hele inn i ovnen i minutter.


Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form ,. Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen.

Smør en ildfast form med olje. Legg alt sammen i den ildfaste formen. Ringle med olivenolje, og skvis en hel sitron over, før du legger den sammen med kyllingen og grønnsakene i formen. Kutt kylling i terninger og vend i krydder.


Bre over grønnsakene. I mellomtiden kan du lage sweet chili-saus og koke ris om du ønsker det. Ta formen ut av ovnen, ha over ost og gratiner videre til osten er smeltet og gyllen.


Bruk gjerne grillfunksjon eller varmluft. Del grønnsakene i passe biter og legg dem i en ildfast form sammen med kyllingfiletene. Hell over olje og dryss på krydder, salt og pepper.


Tips: Server med søt chilisaus, deilig brø ris eller kokte poteter. Ta ut den ildfaste formen. Løft over innholdet fra stekepannen, men la fløten være igjen i pannen. Fordel potetskivene jevnt utover så det dekker toppen. Hell så fløten over og topp med revet ost.


Del en sitron i fire og legg et par av båtene inn i kyllingen og et par i formen. Ta av folien og stek videre i ca. Kyllingen saltes og pepres etter eget ønske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg