mandag 23. september 2019

Hvorfor blir ikke egget befruktet

Det kan oppstå problemer med celledeling som fører til at det befruktede egget svinner hen på sin vei gjennom egglederen til livmoren. Det er like sunt å spise som vanlige egg ,. Dette antas å være et vanlig fenomen, uten at det er lett å si noe om omfanget, siden du likevel ikke merker at dette skjer. Det befruktede egget fester seg ikke Noen befruktede egg fester seg ikke. Progesteron (graviditetshormon) er nødvendig for at livmorens innside kan forberede seg til at et befruktet egg kan sette seg fast og motta næring.


Når det modne egget forlater eggstokken, oppfanges det enten av egglederen eller forsvinner ut i bukhulen.

Hvis egglederen oppfanger egget , blir det transportert videre til livmorens indre. Befruktning eller fertilisasjon er sammensmelting av en eggcelle og en sædcelle til én celle, et befruktet egg. Mannens sæ som tømmes i skjeden under samleiet, består av 2–milliliter sædvæske, som kommer fra sædblæren og blærehalskjertelen, og 300–4millioner sædceller. Etter omtrent døgn, når egget har nådd 8-cellestadiet, undersøkes det om egget har blitt befruktet og har begynt å dele seg. Befruktede egg (embyo) suges opp i et meget tynt plastrør som føres opp via skjeden og livmorhalsen inn i livmoren.


Denne prosedyren er enkel og medfører ikke noe ubehag for kvinnen. Hvis egget er kjøleskapskaldt, kan det vært lurt å stikke et hull i den butte enden hvor det er luft under skallet. Dette er fordi luften utvider seg når den blir varm, og da blir det ikke plass i egget.

Ved å lage et hull slipper luften ut såpass raskt at egget ikke sprekker, tipser matrådgiveren. Egg bør ikke oppbevares liggende over lengre tid. Mange tror at blodet skyldes at egget er befruktet , men dette stemmer ikke ,. Derfor blir egg grønne. Hvorfor ser du denne annonsen. Ikke alle spermiene finner veien opp til egglederne og ikke alle overlever den lange svømmeturen.


Straks det har skjed utløses en kjemisk reaksjon som sperrer de andre spermiene fra å trenge inn i egget. Ifølge deres beregninger blir 8tonn ferske egg kastet fra dagligvarebutikker fordi det ikke er lov å selge egg som har gått ut på dato. Dette tilsvarer 1millioner egg , eller den årlige produksjonen fra 37.


Og i tillegg kaster privathusholdninger egg når best før-datoen er passert. Høns har en livssyklus som startet med at et befruktet egg blir ruget på i dager før de blir klekket. Rugeeggene må være befruktet , og for at det skal skje må hønen ha paret seg med en hane. Et befruktet egg kan ikke utvikle seg uten varme fra høna eller en rugemaskin.


Svaret på spørsmålet ditt er nei. I løpet av en syklus så ligger bare egget i timer og venter på å bli befruktet. Da er det slik at selv om du har hatt sex hver dag, så trenger ikke sædcellene å klare å befrukte egget hver gang.


Blir egget befruktet så er det heller ingen garanti for at det vil klare å feste seg i livmoren slik at en graviditet vil finne sted. Dette kommer nok an på hvor lenge de gamle eggene har ligget, og ikke minst om det er befruktet eller ikke.

Hvis det er en unge som utvikler seg inne i egget svekkes skallet mer enn om det ikke er det. Dette er lurt fordi det blir lettere for ungen å komme seg ut av egget når den er stor nok og egget klekkes. Eggene ble befruktet i fine størelser, og var veldig fine å legge tilbake i livmoren.


Vi har prøvd ganger etter det. Jeg har tatt det med ro, ikke løftet noe tungt og har fulgt alt hva legen sa om å leve normalt. Hva kan grunnen være til at de ikke fester seg? Du kan bruke en sterk lommelykt, gjerne led. Gå i et mørkt rom, holld rundt lykta som en trakt og sett egget i åpningen mellom fingrene dine.


Poenget er at lyset skal gå inn i egget , ikke utenfor. Etter 6-dagermed ruging vil du se ett nett av blodårer og en liten klump. I biologien er det å produsere egg selve definisjonen av hunkjønn.


Forplantningen foregår ved at egg fra en hunn blir befruktet av en spermie fra en hann. I de aller fleste tilfeller vil egget være vesentlig større enn spermien, noen ganger flere tusen ganger større i omkrets.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg