tirsdag 3. september 2019

Plutselig lite melk amming

Et sunt og variert kosthold vil lettere kunne dekke det økte behovet. Les om hvorfor jod er viktig for deg og hvordan du kan sikre et optimalt inntak. Færre bleier med tiss og bæsj kombinert med svak vektoppgang er et tegn på at barnet får for lite melk.


Dette trenger ikke bety at du ikke er i stand til å produsere nok melk til barnet ditt. Spørsmål: Hei Inger Anita, og takk for tidligere svar. Etter å ha våknet om morgenen med forholdvis fulle bryst over en lengre periode (ca. mnd – datteren min er mnd), opplever jeg nå plutselig at brystene er slappe allerede etter første amming på morgenen.

Forhindre lite melk. Kolbjørnsen forklarer at for å forhindre lite melk bør du senke skuldrene og stole på kroppens evne til å produsere morsmelk. I tillegg bør du sette deg inn i hvordan amming fungerer på forhån særlig godt sugetak. Da vil det ordne seg for de aller fleste.


Sjeldne årsaker til lite melk. Men det finnes noen fysiologiske årsaker til at melkeproduksjonen kommer sent i gang eller at det aldri blir nok melk. Fra gutten min ble født for fem måneder siden har det å ammet ham vært en stor utfordring. Fra for lite til for mye melk.


Nå var det for mye melk som var problemet.

Det som skulle være gode ammestunder ble plutselig fem minutter med hosting, heltisk svelging, melk som sildret fra munnvikene og frustrasjon i form av gråt og fekting med armene. Dette resulterte igjen i magevondt, promping og mye gulping. Tråden Vi har gått fra hverandre, men jeg vil ha tilbake familien min! Det er ikke uvanlig at kvinner opplever at de har for lite melk , eller at melken holder på å ta slutt.


Melken forsvinner aldri over natten, og de aller fleste kvinner kan produserer noktilstrekkelig melk. Det er flere ting du kan gjøre, hvis du opplever at melkemengden har blitt mindre: – Pass på å drikke mye vann. Det er fysiologisk umulig at produksjonen bare stanser med ett! Men opplevelsen din av at brystene er tomme, og at barnet ditt ikke er tilfreds med melkestrømmen, er likevel helt ekte. Amming og tannhelse.


Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Under graviditet og amming øker kroppens behov for stort sett alle vitaminer og mineraler. Det er lite sannsynlig at et lavt inntak av alkohol - tilsvarende ett glass vin eller øl av og til, kan skade barnet.


Ifølge Nasjonalt kompetansesenter for amming kan spedbarnet, i tilfeller der mor har inntatt store mengder alkohol, bli alkoholforgiftet. Dette kan føre til at barnet blir sløvt og påvirket i flere døgn. Manglende spreng betyr ikke lite melk , og man klarer bare å pumpe ut en liten mengde ift.


Er du likevel bekymret, så spis alfalfaspirer. En boks på 2-dager, og det vil hjelpe.

Innimellom føler jeg at jeg har lite melk , og at babyen går sulten. Allikevel har jeg et par dager nå opplevd at babyen kun svelger de første 3-5. LES OGSÅ: Medikamenter og amming. Jeg fikk en gutt 21. Bakteriell brystbetennelse.


Oppstår plutselig etter at bakterier har kommet inn i brystet, som regel via sår eller sprekker på brystknoppene. Kan også oppstå hvis ikke inflammasjon er avhjulpet med hyppig brystuttømming. Hva kan mor rådes til dersom et snilt barn har dårlig vektøkning?


Hvordan kan et søvnig barn stimuleres til å ville suge? Hva er den vanligste årsaken til at et barn under 4-måneder som har virket fornøyd med bare morsmelk plutselig er krevende og sutrete og ikke blir fornøyd ved brystet? Halveringstiden skal ganges med fem for å finne ut når et stoff er brutt ned. Nikotin har en halveringstid på minutter. Dette betyr at det tar 4minutter - eller 7. Nye undersøkelser viser at gravide og ammende ikke får i seg nok av det viktige mineralet jod.


Det kan derfor være lurt å sjekke om du får i deg nok jod gjennom kostholdet. Dersom du spiser lite melk , meieriprodukter og hvit fisk, og ikke ønsker å øke inntaket, bør du vurdere tilskudd av jod. Sjekk om du får i deg nok jod med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg