fredag 6. september 2019

Panikkangst alkohol

Panikkangst alkohol

Få fjernet angst på min. I løpet av livet vil en til fem prosent oppleve å ha panikklidelse. Kvinner rammes dobbelt så hyppig som menn. Ulike typer behandling for panikkangst.


Panikkangst alkohol

Behandlingen er ifølge Huseby primært basert på prinsipper innen kognitiv adferdsterapi. Der hvor panikklidelsen opptrer samtidig med andre psykiske problemer, kan behandlingen bli vanskeligere og mer langvarig. Både alkohol og beroligende tabletter demper angstsymptomene i øyeblikket, og det er derfor lett å forstå at det kan være fristende å ty til rus i mangel av bedre behandling.


For å unngå å bli avhengig av alkohol eller tabletter, bør du oppsøke lege slik at du kan få god og trygg behandling av ditt angstproblem. I de periodene kan jeg forstatt leve et normalt liv uten alkohol og koffein. Man må uansett tilpasse seg litt de plagene man har. Jeg har hørt om det ja, og mitt eneste tips til deg er: Hold deg vekk fra alkohol.


Dersom bruken av alkohol er av skadelig art og ennå ikke har utviklet seg til å bli alvorlig avhengighet, kan det hende at behandlingen kan foregå hos fastlegen eller poliklinisk hos en behandler. Fokus i samtalene bør være forholdet til andre mennesker og evne til å mestre sosiale situasjoner uten bruk av alkohol. Allt blir 1ganger forsterkt. Og det blir verre og verre.


Nervene dine blir mer og mer ødelagt. Virker jo ikke som du snakker om vanlig fylleangst. Jeg sliter selv med panikkangst anfall ( nesten daglig ) men merker det blir litt bedre hvis jeg ikke drukket på en stund. Opplevelsen er kjennetegnet av en rekke fysiske symptomer som hjertebank, pustevansker, brystsmerter, skjelving, svimmelhet, prikking i hender og føtter, uklart syn, følelse av å bli veldig varm eller kal kvalme, ubehag i magen og oppkast. Jeg gikk på cipralex og trodde ikke alkohol ville gjøre mye skade, men det som er, og som er lite opplyst om, er at SSRIer senker krampeterskelsen.


Panikkangst alkohol

Dvs at det skal mindre til for å få et epileptisk anfall. Hva forårsaker panikkangst ? Dersom du opplever plutselige angstanfall kalles dette panikkangst. Noen ganger kommer panikkangsten som lyn fra klar himmel, mens andre ganger er den utløst av fobiske situasjoner. Behandlingsmetodene som anbefales i veiledere og retningslinjer fra Helsedirektoratet har dokumentert god effekt på fobisk angst og panikkangst.


Halvparten med panikkangst vil utvikle depresjon, og halvparten med depresjon vil utvikle panikkangst i løpet av livet. Personlig drikker jeg veldig sjelden alkohol. Nettopp fordi jeg kan få kraftige reaksjoner på det å bli full og alkoholen kan forsterke episodene mine.


Alkohol kan forsterke f. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp. Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Angsten din er ikke umulig å gjøre noe med. Du kan forandre livet ditt og oppnå en bedre hverdag.


Vi sier ikke dette for å være lettvinte, tvert imot - å gjøre noe med egen angst er ikke enkelt, men derimot både vondt og vanskelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg