mandag 9. september 2019

Lage ting av papir med barn

Design unike ting med dine fineste bilder og navn. Kreative ideer: ting å lage med barna en regnværsdag. Surt vær ute er topp for å kose seg inne.


Man kan være mange sammen som lager ting av innholdet i pakken. Sett av et par timer og ha hobbyverkste hele familien. Her kan alle få lage sitt eget lille hus.

Utfordre barna til å lage noe med papir. Hvem er mest oppfinnsom og kreativ? Hvem husker vel ikke papirspåen fra de var små? Vi tror det blir barnet. Dette trenger dere - Papir - Fargeblyanter - Klistremerker - Penn.


Slik lager du spå av papir. Begynn med å lage et kvadratisk ark. Litt større barn kan lære seg å sy enklere ting som duftposer, sengetøy til dukkesengen, gryteunderlag og tøyvesker.


Vis hvordan man bruker symaskinen, og sy eventuelt sammen med barnet de første gangene.

Uansett følger du nøye opp underveis, både av sikkerhetshensyn og for å få et godt resultat. Lag påskepynt sammen med barna Ønsker du å være kreativ og lage ting selv? Vi gir deg noen enkle tips til hvordan lage påskepynt med friske blomster, greiner, eggeskall og litt tilbehør. Vi har samlet kreative prosjekter du kan gjøre med barna.


La barna få lage disse, skru av lyset og. Heldigvis kan man bruke det til andre nyttige ting i. I en trygg atmosfære og med kyndige veiledere får barna leke og eksperimentere med spennende farger og materialer. Fimoleire er en modelleringsleire som det er veldig smidig å lage ting av og som har et variert bruksområde. Ung Husflid er organisert i de lokale husflidslagene over hele landet.


Sammen med barna brukte hun pepperkakeformer til å trykke ut fine julemotiver i leiren. Til slutt dekorerte de med ulike stempler og pyntet dem med silkebånd. Det kan være lurt å tenke på å lage noe det barna kan klare mest mulig av prosessen selv - om man skal ha mange barn med seg. Om man er få kan det være veldig koselig å lage noe litt mer avansert, og lage en ting sammen.


Lykke til med planlegging og gjennomføring av årets koseige juleverksted! Noe av de morsomte gavene å gi er de man har laget selv. Barna synes det er moro å lage julegaver.


Les mer: Påske – ting å gjøre sammen KARSE I MELKEKARTONG. Finn laveste nettpris her.

Mange forbinder karse med påske, og det er spennende både for store og små å følge med på at det spirer og gror. Du trenger kun en beholder, bomull, karsefrø og vann. For barn er det kjekt å lage beholderen selv.


Eller hva med hjemmelaget julepynt på treet, laget av barnet? Juleverksted for barna. I programmet kan du også legge inn juleleker for barna.


Vi gir deg ideer, enkle oppskrifter, handlelistene som hjelper deg, og tipsene som gjør det gjennomførbart til at de små barna kan lage sine egne, enkle julegaver. Ofte må vi knise litt av verker som barna har laget når de var mindre. Det er tid sammen med barna i en hektisk førjulsti det skaper minner og tradisjoner og det er kjempefine gaver til familie og venner. En super mulighet til å lage håndlaget papir av noe du uansett kaster.


Men det krever litt prøving og feiling før resultatet blir bra. Her er ornamenter barna kan lage. Prøv å tilsette tørket gress eller tråder i papirmassen for å gi papiret en annerledes tekstur!


De fleste av oss har ting i skuffer og skap som brukes sjelden eller aldri, uten at det nødvendigvis er skrot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg