fredag 13. september 2019

Ia bedrift sykt barn

Hvordan kan arbeidsplassen bli meir inkluderande? Presise og raske termometer for måling av feber. Kikhoste kan ramme i alle aldre, men er farligst for de yngste barna.


Sykdommen regnes også som svært smittsom. Når arbeidstaker er hjemme med sykt barn én dag, trekkes det én dag fra kvoten.

Det har ingen betydning om det er en eller flere av barna som er syke, eller om barna er syke om hverandre. Ved barns sykdom er det også viktig å være klar over at kvoten med omsorgspenger ikke utvides selv om man har en legeerklæring på barnets sykdom. Hvis du må være hjemme med syke barn. Egenmelding gjelder hvis du må være borte fra arbeid når du selv blir syk.


Disse kommer i tillegg til egenmeldingsdagene du har når du selv er syk. For sykt barn -dager må du ha vært ansatt i minst fire uker før du har krav på å være hjemme med lønn. Dessuten gjelder reglene generelt for barn under år.

Hvor mange barn du har, og om de har en kronisk sykdom, spiller inn på antallet dager: Har du ett eller to barn , har du krav på dager i året. Jeg ser at mange arbeidsgivere utbetaler sykepenger utover det de har plikt til, ofte fordi de ikke kan reglene godt nok. I denne bloggen skal jeg gi deg en liten oversikt over regelverket rundt egenmelding og omsorgsdager for sykt barn. Regler for egenmelding. Vi starter med egenmelding og hva som skal være på plass for å kunne bruke dette.


De aller fleste foreldre vet at når de har syke barn , har de rett til å være hjemme et visst antall dager med lønn. Men det er ikke alle som kjenner kravene til egenmelding når du har sykt barn , antall dager du kan være hjemme og hva du må dokumentere. Da kan du nemlig bruke egenmelding i opptil åtte kalenderdager, og i kalenderdager i løpet av en 12-måneders periode. I motsetning til fravær grunnet egen sykdom, er det ingen begrensning i antall egenmeldinger man kan bruke ved sykt barn , ut over det maksimale antall sykt barn -dager pr. Arbeidsgiver kan imidlertid kreve legeerklæring dersom det er rimelig grunn til å tro at fraværet ikke skyldes sykdom.


Egenmeldingsdagene for egen sykdom følger en løpende 12-måneders-periode, mens egenmeldingsdager for syke barn følger kalenderåret. Miste retten til å benytte egenmelding. IA -samarbeidets overordnede mål er å skape et arbeidsliv med plass til alle gjennom å forebygge sykefravær og frafall og på denne måten øke sysselsettingen.


Den nye avtalen omfatter hele det norske arbeidslivet. Arbeidsplassen er hovedarenaen for IA -arbeidet. Et godt partssamarbeid er en forutsetning for å lykkes med IA -arbeidet.

Flere dager med egenmelding i IA - bedrift. Hjemme med sykt barn. Er du syk bare én enkelt dag, har du brukt opp én av de fire periodene du har krav på, forteller Spjelkavik. Da har du og arbeidsplassen din andre rettigheter enn bedrifter uten IA -avtale.


Nå er jeg redd barnet mitt begynner å bli syk også, påvirker sykt barn - dagene mine mine egenmeldinger? Slik jeg forstår det må man vente dager før. En arbeidstaker som har omsorgen for barn har krav på permisjon dersom det er nødvendig med tilsyn når barnet er sykt , dersom barnet må følges til legeundersøkelse eller annen oppfølging i forbindelse med at barnet er sykt eller dersom den som har det daglige barnetilsynet er syk. Dersom en arbeidstaker har kronisk syke eller funksjonshemmete barn og dette fører til en markert høyere risiko for fravær fra arbeidet, ytes det omsorgspenger etter reglene i første ledd med tillegg av stønadsdager for hvert kronisk sykt eller funksjonshemmet barn. Retten til sykepenger går tapt hvis det går mer enn dager mellom hver arbeidsdag i en bedrift.


En tilkallingsvakt må altså ha oppdrag minst én gang hver 14.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg