tirsdag 10. september 2019

Kylling julemat

Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Det er derfor god grunn til å variere førjulsmaten med kylling og kalkun. Vennligst la dette feltet stå tomt. Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din!


Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre.

Her finner du alt du trenger av oppskrifter og annen informasjon for å gå førjulstiden, juleaften, romjula og nyttårsfesten trygt i møte. En kremet pasta rik på smak, fløte og parmesan er skikkelig snadder. Husk det lille trikset med å bruke litt av kokevannet fra pastaen i sausen. Stivelsen i vannet er med på å tykne sausen, og sausen oppleves som veldig saftig og kremet - uten at den blir for mektig. Polets drikketips til julematen.


Her har vi samla våre drikketips til julemiddagen. I dag lanseres TRINES MAT og det feirer jeg ved å dele en av oppskriftene fra den nye kokeboken, nemlig kylling satay med peanøttsaus og mangosalat. Jeg hadde egentlig planer om å lage en helt ny oppskrift til dere til i dag, men jeg har hatt en helt enorm pågang med eposter, telefoner, intervjuer og denslags de siste dagene, så noen matlaging og fotografering har det slett ikke blitt.

Ribbe (med pølse og medisterkaker) 2g. Pinnekjøtt (tørrvekt) 4g (5g for storspisere) Pinnekjøtt (utvannet) 5g (6g for storspisere) Hel kalkun. Kalkunfilet eller stek. Som i resten av verden tar julematen stor plass, men også her skiller Japan seg ut.


Julemat : Frityrstekt kylling på KFC. Det er julekaker, som prosent av befolkningen spiser, og så er det julemiddagen, selvfølgelig. Jeg vil gå gjennom de fleste typer julemat og tradisjonsjulemat som er aktuelle. Under her er det linker til alle undersidene som jeg har lagd for julemat , og flere av undersidene her på julemat , har listet ut de beste og mest populære oppskriftene innen aktuelt tema. Helstekt kalkun med waldorfsalat, rødkål og persillepoteter.


Ole Martin Alfsen viser oss hvordan vi lager perfekt lutefisk med tilbehør. Vanligste julemat er kalkun, kylling , lam eller svinekjøtt med kål. I tillegg er det vanlig med Chrstópsoma – Kristi brød. Kala Christougenna Kieftihismenos O Kenourios Chronos!


Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Gni ribba godt inn med salt og pepper, gjerne 1-dager før steking. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig.


Legg kyllingen i saltlake. Saltlaken endrer strukturen i proteinene slik at kyllingen holder på væsken.

Kylling i saltlake. Dekk kyllingen med plastikk og la den ligge i lake over natten i ett kjøleskap. Neste dag tørk laken av kyllingen. Hell over vin, og sørg for at skinnet på kylling er vendt opp. Tilsett olje, og masser den lett inn.


Dryss over litt maldonsalt og nykvernet pepper. Stek midt i ovn omtrent timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg