mandag 9. september 2019

Salat som passer til reker

Den saftige, søte frukten passer godt til sjømat. Bland dem i en grønn salat og ha ved siden av rekesmørbrødene, eller server dem som topping til rekene. Cherrytomater er blant de sunneste fruktene vi har. Den er antioksidantrik og inneholder spesielt mye vitamin C og betakaroten.


Med litt pasta, noen reker , litt salat , tomat og løk kan du enkelt lage en rask middagssalat.

Og hvis du vil, lager du en god dressing av pesto og lettrømme. Smak til med skall og saft fra sitron. Sitronmelisse og dill kan også brukes. Tilbehør til reker 7: Rømme, pepperrot og blomkål.


Kjør litt blomkål i en kjøkkenmaskin ( til det ser ut som couscous eller gryn). Hva tenker du på hvis jeg sier Norge, sommer og mat? Ferske reker , kanskje?


Den ultimate norske sommerfølelsen får jeg når jeg kan dingle med beina over bryggekanten, spisende på ferske reker som vi akkurat har kjøpt fra reketråleren som ligger like ved.

Rens den for frø og ribber og skjær den i tynne ringer, som du blander med resten av salaten. Ett triks for å gjøre chili litt mildere er å riste den i en tørr stekepanne på sterk varme til den får litt farge. Rens rekene og tilsett til salaten. Den fristende, lyserøde sjømaten kler selskapet med gyllen mango og vårgrønn avokado utmerket. Her kan du satse på store, kokte, norske reker.


Sjekk uansett at den svarte, langsgående tarmen er fjernet. Disse rekene egner seg godt på rekesmørbrø i salater, og i supper og andre sjømatretter. De er lette å pille, og man har god tilgang på dem hele året.


Her har vi brukt ferskosten sammen med litt honning, sitronsaft og frisk basilikum. Dermed får du en nydelig dressing som passer perfekt til den sunne og lekre kyllingsalaten, men som også fint kan brukes som tilbehør til andre typer salat. Et par timer i bil er nemlig nok til å ødelegge kvaliteten i maten. Yngvars tips er også at du ikke setter mer på bordet enn du tror blir spist opp. Det selges absolutt mest skalldyr om.


Hvitløksgratinert spekeskinke med reker passer som forrett til både vennemiddager og fest, eller om du bare vil kose deg med noe ekstra godt. Start med dressingen. Skal du bare ha selve salaten, lager du den mengden som står i oppskriften.

Skal du marinere enten reker eller lammekjøtt også, dobler du oppskriften. Ha Kikkoman Ponzu i et glass med lokk sammen med olivenoljen og godt med nykvernet pepper. Sett på lokket og rist til alt er godt blandet.


Avokadosalat passer godt sammen med reker , grillet fisk eller strimlet spekemat. Bruk smakfulle pølser som basis og fyll på med oliven,. Har man majones til maten krever det en vin som takler fettet.


Serverer du østers er det viner som passer bedre til det enn andre osv. Jeg samlet Erik og to venner til skalldyrlag og satte flasker vin på bordet. Denne bloggen er først og fremst et sted for venner og kjente som stadig spør om.


Reker med godt tilbehør I. I dag hadde vi en deilig og lett scampi rett til. Drikke Forsøk en frisk hvitvin til. Vann og evt annet mineralvann. Ellers passer pils til reker. Kokt og stekt lam smaker ulikt, slik lagret og fersk mat gjør.


Til lagret ost og spekemat passer vin med lagret preg fra berme (bunnfall av døde gjærceller), fat eller flaske. Det samme gjelder langtids varmebehandlet mat som kjøttgryte, skank eller stek. Vin til reker på italiensk vis. Flere av vinene nedenfor passer til reker på italiensk vis, men det kan jo være kjekt med en italiensk vin til reker med pasta eller i risotto, så her har vi anbefalt en soave.


Kommer vi over på asiatiske varianter, må vi ta hensyn til krydderet, ofte chili og ingefær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg