fredag 6. mai 2016

Arbeidsavklaringspenger og feriepenger fra arbeidsgiver

En oversiktlig og enkel forklaring av feriepenger , dine rettigheter og krav. Hvor mange prosent av lønnen beregnes feriepenger av? Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner.


Oppfølging fra arbeidsgiver og NAV etter at retten til sykepenger er brukt opp.

Din arbeidsgiver har ansvar for å følge deg opp mens du er syk, og så lenge du er ansatt. Dette ansvaret slutter ikke automatisk selv om du går fra sykepenger til AAP. Du skal fortsatt ha oppfølging fra arbeidsgiveren din og NAV etter at du har fått innvilget. Følg veiledningen som du får underveis. Se oversikt over de forskjellige vedtakene og dokumentene og hva du kan klage på.


Når du søker om AAP, vil du få flere dokumenter og vedtak fra NAV. Dersom en arbeidstaker som mottar arbeidsavklaringspenger skal ha rett til å sykepenger fra arbeidsgiver for sykdom på dager det var planlagt arbei må arbeidstakeren først opptjene nye rettigheter. Det skjer ved at den ansatte kommer tilbake og jobber fullt etter arbeidsavtalen i kalenderdager uten opphold.

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). SVAR: Hei og takk for at du skriver til oss Når du mottar arbeidsavklaringspenger får du ikke utbetalt feriepenger på dette. Legger med en link til nav. Her finner du informasjon arbeidsavklaringspenger (AAP). Du kan også lese om overgangen mellom sykepenger og AAP.


Arbeidsavklaringspenger (AAP) AAP skal sikre deg inntekt i perioder du på grunn av sykdom eller skade har behov for hjelp fra NAV for å komme i arbeid. NAV utbetaler ikke sykepenger for et sykepengegrunnlag som overstiger ganger folketrygdens grunnbeløp (G). Du får bare feriepenger for de første sykepengedagene i opptjeningsåret. Sykepenger fra folketrygden kan gi rett til feriepenger.


Noen sløve og likegyldige, andre irriterte og stressa. Du er mest usikker og vet ikke helt hva du kan vente deg. Sist du var i kontakt med NAV var da du deltok på dialogmøter og oppfølging i løpet av sykemeldingsperioden. Nå sier innkallingen fra NAV at sykemeldingsperioden er på vei til å løpe ut, og dere må snakke om veien videre. En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie, men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver.


Som arbeidsgiver må du beregne og sette av feriepenger av lønn i regnskapet ditt. Arbeidsgiver må trekke det beløpet som tilsvarer fem ukers lønn, slik at man kan få utbetalt vanlig lønn i alle fem ferieukene. I og med at det ikke er fem uker i en måne trekkes de øvrige dagene av feriepengene.


Satsen for feriepenger er forhøyet nettopp for å kunne dekke opp for lønnsbortfallet i den ekstra ferien.

NAV Drift og utvikling, Fag Drift og utvikling, Seksjon for Arbeid og aktivitet Sist endret 14. Ytelsesavdeingen,Seksjon for ytelsesfag, Regelverkskontoret, jf. I artikkelen vises det til en person som mottar arbeidsavklaringspenger fra NAV i tillegg til sin deltidsstilling på. Når denne personen blir syk i jobben, må vedkommende lyve ved å melde fra på meldekortet til NAV om at vedkommende er på jobb i stedet for syk.


Vedkommende mottar da riktig lønn, både fra NAV og arbeidsgiver. Bonusutbetalinger og lignende som ytes uavhengig av arbeidsinnsats og fravær, danner ikke grunnlag for feriepenger. Feriepenger fra dagpenger er opptil av av tidligere inntekt. I feriepengegrunnlaget inngår derfor ikke utbetalinger på grunn av reiseutgifter, losji, eller andel av nettoutbytte (aksjer) fra arbeidsgiver. Men har fått feriepenger nå da.


Egentlig er det bare bra for arbeidsgiveren at jeg vil jobbe. Når nesten alle andre tar ferie. Får jo spart opp litt cash, med jobbing i sommer og feriepengene. Det jeg vet er at man ikke sparer opp noe ferie, de ukene må brukes opp innen året, og av dem er vel om sommeren.


Som arbeidstaker kan du oppleve at arbeidsgiver ikke utbetaler lønn eller feriepenger til avtalt tid. Hvis man ser bort fra misforståelser og tekniske betalingsfeil, kan årsaken enten være at arbeidsgiveren din ikke vil betale, eller at arbeidsgiver ikke kan betale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg