torsdag 26. mai 2016

Leve med hjernemetastaser

Alle pasienter med symptomatiske hjernemetastaser anbefales steroidbehandlet. Pasienter med småcellet lungekreft anbefales kjemoterapi. Hvis det er maksimalt to metastaser i hjernen, pasienten ellers er rimelig frisk og fungerer godt i det daglige, kan det være aktuelt å overveie operasjon for å fjerne metastasen(e). Mer enn to ukers ventetid på strålebehandling for kreftpasienter med hjernemetastaser uten. Det er viktig med.


Hvis kræft spreder sig til hjernen, kalder man det hjernemetastaser. Alle kræftsygdomme kan sprede sig til hjernen. Men hjernemetastaser stammer oftest fra kræft i brystet, lunger, tyktarm, modermærke eller nyre.


Læs om symptomer, undersøgelse og behandling af hjernemetastaser. At leve med uhelbredelig kræft. Ingen kan forudsige, hvordan netop dit forløb bliver. Kræft i hjernen og kognitive forandringer - når indtryk og udtryk forandres Blok – ’Portneren’ sidder i hjernestammen. Her passerer alle sanseindtryk, der sendes mellem hjernen og resten af kroppen.


Den vil dele seg raskere og leve lenger enn cellene omkring. Deretter var det sommer og komme til hektene. Armen som jeg er operert i lymfene har verket i perioder med sene- og muskersmerte (ikke så mye lymfeødem)så jeg hadde litt fysio. Jeg begynte å trene rundt den 1. Mange pasienter med kort forventet levetid fortsetter med medikamenter som ikke har noen nytte og i verste fall gir plagsomme bivirkninger. En kritisk gjennomgang av faste medisiner med nedtrapping og seponering av alle unødvendige medikamenter (f.eks. antihypertensiver og statiner) må gjøres fortløpende i den palliative fasen.


Modermærkekræftpatienter med hjernemetastaser er en gruppe med et stort behandlingsbehov, så selvom det er små studier, med omkring deltagende patienter, er det godt nyt, at der er nogle stoffer, der virker på hjernemetastaser. Langt de fleste med hjernemetastaser dør dog alligevel relativt tidligt, så selvom stofferne virker. Ung alder og fravær av spredning på diagnosetidspunktet er gunstig for prognosen.


Leve med hjernemetastaser

Normal eller tilnærmet normal nevrologisk funksjonsstatus er gunstig. Ulike genetiske markører kan være gunstige eller ugunstige. Prosedyrer i Oncolex kan ikke erstatte faglig veiledning fra kvalifisert veileder.


Den som følger prosedyrene har et selvstendig ansvar for at det foreligger nødvendig godkjenning, lisens eller autorisasjon. Til festen i går sagde en sød pige, at mit formål var vel at leve så længe som muligt. Men nej det er det ikke, det er at have et GODT liv så længe som muligt og det sætter alting i perspektiv. Der er så mange ubekendte, at jeg vil prøve her at sætte tingene op mod hinanden og se hvad det efterlader mig med af muligheder. Ta kontakt med sekretariatet på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser.


Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Brystkreftforeningens likepersoner. Der er ikke noget med at holde mig i live med maskiner og ditten og datten. Så er de ikke i tvivl om, at de ikke skal genoplive, hvis du pludselig vælter med hjertet eller noget andet, siger hun. Jeg skriver det også lige i din journal.


Uffe ændrer sig og virker pludselig mere sårbar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg