onsdag 11. mai 2016

Varm baby ikke feber

Selv om barnet er sykt og har feber , er det ikke noe i veien for at barnet kan bli med i en varm bil til lege eller til en barnepasser. Febernedsettende medisin gjør ikke barnet fortere friskt. Men det reduserer ubehaget som følger med høy feber og kan gjøre det lettere å få i seg mat og drikke. Normal temperatur hos baby.


Dersom barnet har feber og det ikke er overnevnte grunner til å ta kontakt med lege, er det flere tiltak du kan gjøre for å behandle feber hos barn.

Først og fremst, gi barnet nok væske til at det ikke blir dehydrert. La barnet være lett påkledd og unngå at det er for varm temperatur i rommet. Har babyen din feber ? Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber. Mathea var veldig varm når vi stod opp idag tidlig og det har fortsatt utover dagen,glovarm i panna, hun virker også slapp, sliten i øynene og er grinete (vil ikke ligge noe særlig for seg selv idag, bare kose).


Hun har sovet flere ganger enn hun pleier, men ikke så lenge av gangen. Varme kroppen uten feber : fører til indre varme og svette Terapeuten ofte henvise pasienter klager over en følelse av varme som dekker hele kroppen. Noen ganger en følelse av varme kan være fokusert kun på ett eller flere områder.

Det opnåes ved at klæde barnet af, så din baby kun har undertøj og sokker på. Er din baby meget varm , så skal din baby ikke have noget over sig eller kun have et lagen over sig – og altså ikke en varm dyne. Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen). Feber er ikke en sykdom i seg selv.


Barn får lettere feber enn voksne, og høy feber behøver ikke bety at barnet er veldig sykt. Både bakterie- og virusinfeksjoner kan gi. Legen som undersøkte han i går hadde så dårlig ti så jeg følte ikke jeg fikk spurt om alt jeg lurte på, og kjenner jeg stresser veldig og er så lei meg for hele denne situasjonen med syk liten baby.


Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Om morgenen er vi litt kaldere, mens vi er varmest om kvelden. Dessuten blir vi varme av å være i fysisk aktivitet. Dersom du går med over i feber i flere dager, bør legen kontaktes for å vurdere om du skal ha antibiotika. Barnet mitt er ett år gammelt og har ennå ikke fått tenner. Et røntgenbilde kan avgjøre om det er tenner på vei, eller om det er medisinske årsaker til at tennene ikke har kommet ennå.


Er det grunn til bekymring? Vær opmærksom på, at babyer under tre måneder ikke må have feber. De har ikke evnen til at bekæmpe infektioner selv, og derfor bør en varm baby tjekkes på en børneafdeling.


Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve.

På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen. Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt. Det kan være hårdt og frustrerende, hvis amningen ikke går som forventet. Baby tager ikke på, er sulten og du bliver som mor mere og mere fortvivlet.


Derfor kan der hobe sig en masse spørgsmål op, hvis du fornemmer, at I ender med at skulle bruge modermælkserstatning helt eller delvist. Snuppa er helt tydelig ikke i form. Blank i øynene, snørrete, hoster, vil ikke ha mat, og vil helst bare sitte på fanget og kose. Måler tempen hennes ofte, men hun har ikke feber selv om hun er helt sinnsykt varm ! Dersom feberen ikke er nevneverdig høy, kan du la være å ta febernedsettende – så lenge du ikke er særlig plaget av andre symptomer, sier Hegén Michelsen. Når du har høy feber og større plager Du bør være oppmerksom på din egen allmenntilstand.


Er du veldig slapp og har høy feber , kan det være mer alvorlig enn bare en forkjølelse. Pass på å ikke ha for varme klær eller sengetøy da dette kan forårsake overoppheting, ta temperaturen til barnet ditt jevnlig. Det er allmenntilstanden som avgjør om barnet må til legen eller ikke.


Pusteproblemer, og unormal oppførsel kan bety at barnet er alvorlig syk. Ikke pakk barnet inn i varme tepper eller dyner. Kalde omslag på pannen kan virke lindrende.


Temperaturen i rommet bør ikke være for høy. Ved høy feber av ukjent årsak bør du vekke barnet minst et par ganger i løpet av natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg