tirsdag 24. mai 2016

Fleskepannekaker i ovnen

Går det an å gjøre noe hokus-pokus med norske hverdagspannekaker? Men du kan for eksempel avlaste deg selv og steke pannekaken i ovnen , omtrent som en omelett med pannekakesmak. En go grønn salat eller tomatsalat til blir ikke feil.


Kilde: Stavanger Aftenblad. Du kan også steke pannekaken i ovnen. En ny vri på den tradisjonelle pannekaken. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og steke pannekaken i ovnen. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt bacon i en bolle.


La røren svelle i minimum minutter. Sett ovnen på 2grader. Dekk en stor langpanne med bakepapir og hell pannekakerøren oppi. Det er ikke nødvendig å steke baconet først. Fordel baconbiter på toppen.


Stek NEDERST i ovnen i minutter. Fleskepannekaker i ovnen. Det tar ikke veldig mye lengre tid å lage fleskepannekaker enn vanlige pannekaker. Baconet steker du mens pannekakerøra sveller.


Steik bacon og legg i bunn av ei ildfast form. Visp saman dei andre ingrediensane og hell over. Trur dette kan bli den vanlige måten å lage fleskepannekaker på, er jo så enkelt! På Anna fra Røros sin tid var det vanlig å spise fleskepannekaker sammen med ertesuppe. Pannekakene servers med det samme, varme.


Det går bra også i våre dager. Vil du pynte med grønt, går det bra å strø litt gressløk over både pannekakene og suppen. Den beste drikken, synes vi, er vann. Stor form gir kort steketi liten form gir lang steketid. Det kan være greit å bruke lasagneformer dersom man vil ha maten klar litt raskt.


Siste gangen gjode jeg ikke det, da ble den litt mer kompakt. Jeg hadde skiftet ovn i mellomtiden, så mulig det kan være det. Men ble veeeldig god den første gangen. Datteren min har aldri likt pannekaker, men nå år etter,da laget jeg den i ovnen med denne oppskriften, spurte hun om å få mere! Ovnspannekaken vil blåse seg opp og bli svært luftig mot slutten av steketiden, men synker sammen ikke lenge etter at den er ute av ovnen.


Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Stek i ovnen på 2grader til baconet begynner å bli sprøtt.


I mellomtiden visper du sammen egg og fløte. Rør inn cottage cheese. Når baconet er passe sprøtt, strø først osteterningene over. Hell eggeblandingen over tilslutt.


Stek videre i ovnen til den er gyndenbrun med bobbler på oversiden. Server gjerne med litt tyttebærsyltetøy. Røren holder seg godt i kjøleskap noen dager, rør da evnt.


Stek da gjerne nye og ferske fleskepannekaker til en annen dag. Joda, har stekt flesk i ovnen flere ganger. Det er jo litt av en jobb å steke flesket i stekepanne hvis det er til mange. Du må beregne litt god tid og ikke for høy varme, for da spruter det veldig.


Men det fungerer som en nødløsning. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre. Svineknoke med mos av rotfrukter er solid husmannskost. Ta formen ut av ovnen. Grønnsakene kan serveres som de er eller moses til stappe, eventuelt sammen med kokte poteter.


Bruk stekesky til å gi mosen riktig konsistens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg