fredag 13. mai 2016

Morsom sirkeltrening

Morsom og variert trening i sirkel. Funksjonell og variert styrketrening for hele kroppen. Sirkeltrening soft. For det tredje kan det gi deg en morsom avveksling fra den vanlige styrketreningen din.


Avslutter du en treningsøkt med en tøff sirkel, kan du være sikker på at du går hjem fra trening med en god mestringsfølelse! Dagens første økt ble en deilig sirkeltrening ! Den kan gjennomføres både med og uten strikker. Om du vil gjøre den uten strikker bytter du bare ut sittende roing med en smal push ups på knærne eller på tærne. Resten av øvelsene gjøres på akkurat samme måte som vist i videoen, bare uten minibands!


Både for å bygge muskler, bli sterkere, forbrenne fett og få bedre kondisjon. Kroppen som belastning. Lurt å være to og to. Se våre eksempler på styrkeøvelser. Styrke armer og overkropp Beskrivelse.


Heng i bom og løft opp (hang-ups). Dersom dette er for tungt, er øvelsen vel så god ved å ligge på ryggen og løfte seg opp til bommen med bare hælene i bakken. I artikkelen hevdes det at høyintensiv sirkeltrening er en effektiv og veldokumentert treningsform for å gå ned i vekt, dempe insulinresistens (en viktig faktor for å motvirke Diabetes type 2), øke maksimalt oksygenopptak og for å styrke musklene i hele kroppen. Dette kommer så klart an på hva slags øvelser du velger.


Her er du helt fri til å velge helt som du vil. Jeg har selv ett par programmer jeg synes er veldig morsomme og varierte. De fleste av oss har behov for økt eksplosivitet, men sirkeltrening som utvikler utholdende eksplosivitet er spesielt positivt for utøvere av lagidrett og MMA-utøvere. Denne treningsformen utføres som vanlig sirkeltrening , men nå med benyttelse av øvelser som bedre egner seg for eksplosiv utførelse. Ja, kroppsbyggere kan utvilsomt også ha god nytte av sirkeltrening , både for muskelvekst og fettforbrenning.


Vi får mange spørsmål om styrketrening for barn og unge kan være skadelig. Kan styrketrening hemme naturlig vekst og utvikling og hva er risikoen for at barn og unge skader seg under styrketrening? Hvilke retningslinjer gjelder for styrketrening for barn og unge? Her finner du svar på disse spørsmålene.


This feature is not available right now. Please try again later. Ta på deg treningstøyet og finn frem en treningsstrikk og en stol, en puff eller lignende, og gjør deg klar for en svett treningsøkt. Vår flinke treningsekspert Anne Mette Rustaden har satt sammen en morsom styrketreningsøkt bestående av ni øvelser med og uten strikk.


For større styrkeeffekt, gjør øvelsene tyngre og senk tempoet. Bruk det du har tilgjengelig der hvor du er. Trestubber, steiner, fylte vannkanner, jordsekker eller annet du har. Bruk fantasien og let frem ting som er akkurat passe tungt. Likevel ønsket jeg å finne ut om mytene rundt sirkeltrening stemmer, og om det faktisk kan være en like effektiv og morsom kondisjonstime som for eksempel spinning, step eller løping.


Jeg tok derfor turen til Fitness. Bislett, for å delta på deres ukentlige Bootcamp-time. Apparatene våre er innbydende og lette å bruke og de gjør styrketreningen enkel og morsom samtidig som de gir synlige resultater som igjen inspirerer og motiverer deg til å fortsette med treningen uke etter uke.


Når det er sagt er det ofte er lettere å si og snakke om enn å faktisk gjennomføre det, spesielt om man ikke er med på en organisert gruppetrening. Høyintensiv sirkeltrening er et kjent fenomen for de fleste av oss. Vel, Tabata-morsomme greier som dette gjør det lett å komme seg på trening. Når du er gjennom øvelsene tar du en 2-minutters paude, før du kjører på med ny runde. Jeg kjører vanligvis repetisjoner, runder.


Håper dette var til inspirasjon for en sirkeltrening eller to i julen. Del gjerne din favoritt-sirkel-økt i kommentarfeltet. Foreløpig har jeg tenkt på bulgarsk utfall, der står som beinstøtte for den som jobber og så bytter de, og en mageøvelse der sykler med beina og vrir armene til siden med medisinball mens den andre sitter og jobber statisk. Barn som trener styrke, blir ikke bare sterkere og sunnere, de kan også forebygge skader og gjøre det bedre i andre idretter. Andelen skader i denne gruppen er lavere enn i andre typiske barneidretter.


Men det må gjøres riktig. I mange år jogget jeg meg ihjel på tredemølla før jeg skulle trene styrketrening. Heldigvis har jeg blitt noe smartere de siste årene, og øktene mine nå er ganske så annerledes enn hva de var før. Uansett hvordan været er, så skal du gå en tur i raskt tempo eller med moderat intensitet i en halvtime hver dag.


Ressursbank og undervisningsopplegg i kroppsøving - Enkeltøvelser og ferdige undervisningsopplegg i kroppsøving - Frigjør verdifull tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg