onsdag 4. mai 2016

Slutten av svangerskapet

Blødning i slutten av svangerskapet. Skrevet av Heidi Thornhill, lege. Hva kan være årsaken til blødning mot slutten av svangerskapet ? Det kan skyldes ganske harmløse lidelser i livmorhalsen eller skjeden. Dersom tilstanden inntreffer på slutten av svangerskapet , er det mulig at fødselen går normalt.


Hvis det skjer tidligere i svangerskapet , er det sannsynlig at fødselen blir før terminen.

Ved svangerskapsforgiftning i uke eller senere, anbefaler legene trolig induksjon av fødselen så snart det vurderes som trygt. Tre sjikt av celler – som kalles det ytre, midtre og indre kimblad – danner utgangspunkt for de forskjellige organene. Hjerteanlegget begynner å slå i slutten av tredje uke.


Hva er tretthet i svangerskapet ? De beskriver det som en lammende tretthet, der de sleper seg gjennom dagens gjøremål med ett mål for øye: å få legge seg til å sove når kvelden kommer. Begynner ofte innen uker etter uteblitt menstruasjon og forsvinner hos de fleste senest i uke 16– 20. Kvalmen kan opptre hele døgnet, men er ofte verst om morgenen.


For patologisk kvalme, se hyperemesis gravidarum.

Noen av svangerskapskursene vil også kunne hjelpe deg med å lære deg forskjellige avspenningsmetoder som du kan bruke på slutten av svangerskapet eller under fødselen for å kontrollere smerte bedre. Selv har jeg brukt autogen trening jevnlig gjennom svangerskapet som avspenning. Det finnes også veldig gode kurs på nett som du kan kjøpe.


Mange sover dårlig på slutten av svangerskapet fordi de tenker på den nye livssituasjonen de skal inn i, sier Johannesen. Jordmoren mener at man blir veldig introvert under svangerskapet siden hjernen fokuserer mest på det nye livet man skal ta vare på. Begge deler er normalt. Vekten øker ofte mest i siste del av svangerskapet. Det kan være uheldig å legge på seg veldig mye i svangerskapet , og du bør fokusere på å spise sunt.


Stor vektøkning i svangerskapet øker risikoen for svangerskapsforgiftning, for å føde et stort barn, og for at barnet senere i livet skal bli overvektig. En blødning i svangerskapet trenger ikke alltid å være tegn på spontanabort. Det kalles gjerne morgenkvalme, men for enkelte kan kvalmen vedvare utover dagen. Les mer på Apotek 1. Propyltiouracil går over placenta, og primær effekt på fosteret er mild hypotyreoidisme når legemidlet brukes i slutten av svangerskapet. Vanligvis går dette over i løpet av noen få dager uten behandling.


I en studie hadde av de nyfødte økte verdier av TSH etter maternale daglige doser på opp til 1mg propyltiouracil. Hun er nå gravid i 2. Vet jo at dette kan være et tegn på svangerskapsforgiftning.

Skal til kontroll på torsdag, så får jo uansett avklart det da regner jeg med. Men er det flere som har kvalme på slutten av svangerskapet - uten at det er snakk om svangerskapsforgiftning? Er i uke nå, og disse kvalmefornemmelsene h. Typen bevegelser kan forandre seg.


Mot slutten av svangerskapet kan bevegelsene oppleves mer som åling og ikke harde spark, men det skal normalt ikke være færre bevegelser. Du skal kjenne at barnet beveger seg like mye i tiden frem mot fødselen og du skal også kjenne bevegelser under fødselen. En morkake liggende på forsiden av livmoren, eller overvekt hos den gravide, kan også gjøre at en kjenner mindre bevegelser.


En skal kjenne liv hver dag og omtrent til de samme tidene i døgnet – da har barnet det bra. Det er viktig å kjenne etter hver dag. Ved slutten av svangerskapet er mengden av fostervann omkring én liter. Fostervannet beskytter fosteret mot trykk utenfra, og det beskytter noe mot avsnøring av navlesnoren. Det letter fosterets bevegelser og gjør dem samtidig mindre smertefulle for moren.


Som regel vil morkaken trekke seg bort fra mormunnen når livmoren vokser. Ligger morkaken for nær, eller dekker mormunnen mot slutten av svangerskapet , forløses barnet ved keisersnitt noen uker før termin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg