onsdag 11. mai 2016

Infeksjon i navlen etter laparoskopi

Når sårene er tørre, kan plasteret fjernes helt - vanligvis etter 2-dager. En eventuelt synlig knute som klør, kan klippes bort. Rens såret med vann eller vanlig rensevæske fra apotek hvis såret væsker. Dersom det ved inngrepet er sendt materiale til mikroskopisk undersøkelse, foreligger vanligvis svar etter 2-uker.


Legen vil da vurdere om det er oppstått en hudinfeksjon som trenger behandling. En infeksjon i navlen kan, om den ikke blir behandlet, spre seg til huden og undehuden rundt navlen og noen ganger til blodbanen og gi alvorlige infeksjoner. Dette er sjelden i vår del av verden der kunnskapen om spedbarns-stell og hygienen er god.


Blødning under eller etter inngrepet og infeksjoner kan forekomme. I sjeldne tilfeller kan urinleder, urinblære eller tarm bli skadet. Dette skjer spesielt hvis det foreligger sammenvoksninger. Av og til oppstår det nerveskader, (spesielt i hudnerver). Blodpropp kan også oppstå selv om det blir gitt forebyggende medisin.


Medisinsk behandling i langsiktig nezazhivlenii navle søm etter laparoskopi. Hvis navlen blir våt for mer enn to - tre uker, vil panikk og angst ikke bidra til å forbedre situasjonen. Besøket til klinikken - den eneste sanne i dette tilfellet, resultatet av noe som vil bidra til å hindre utvikling av ulike infeksjoner og komplikasjoner.


Mine sår på sidene grodde fortere enn såret i navlen også. Stingene datt av de på siden før de i navlen og (sånne oppløsbare sting). Da kan det være lurt å la en lege se på det! Har selv et styggt arr i navlen etter lapraskopien og jeg tok det i høst. Laparoskopi er en kikkhullsundersøkelse av organer i bukhulen.


Eksempelvis for å fjerne graviditet utenfor livmoren, operere eller fjerne bl. Avhengig av hva som gjøres varer en laparoskopi -operasjon fra minutter til timer. Komplikasjoner: Hvis det oppstår vanskeligheter med å gjennomføre operasjonene laparaskopisk, må man anvende åpen kirurgi (buksnitt). Skade på andre organer kan skje.


Sår, infeksjon eller sår i bukveggen. Denne helt forferdelig og jeg er redd andre kan lukte det. Har prøvd å vaske den men det hjelper ikke. Jeg har det ikke hele tiden men veldig ofte. Hva kan dette være?


Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Tror ikke det er en infeksjon. Alle artikler er publisert med dato – enten for opprettelse av dokumentet eller revidert dato. Nyhetsartikler og intervju som er eldre enn to år, er merket med dette. Siden det virker som om du nå har en infeksjon på grunn av rødheten og gul- hvitt puss, synes jeg du skal la din fastlege se på dette.


I første omgang skal du gå på apoteket å kjøpe Pyrisept og rense navlen ganger daglig. Kjøp også Becimycin salve og smør godt etter at du har renset. Norsk teknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr. Du kan dusje, men hold plasteret tørt.


Synlig trådknute som klør, kan klippes bort. Fordelen med denne metoden er at sårene blir mye mindre enn ved en konvensjonell operasjon, noe som gir mindre smerter for pasienter etter operasjonen, og raskere rekonvalesens. Metoden kalles også kikkhullskirurgi. Slik du beskriver symptomene dine med øm, rød og hoven navle, høres det umiddelbart ut som om du kan ha fått en infeksjon i eller like under huden i dette området.


Noen råd for å unngå infeksjon etter piercing er: - Rengjør såret tre-fire ganger til dagen med antibakteriell såpe. Infeksjoner Et vanlig problem med piercing er infeksjoner. Legg såret i varmt vann tre-fire ganger daglig.


Det varme vannet vil sette i gang blodsirkulasjonen og redusere risikoen for infeksjon. Teknikken brukes i forbindelse med kikkhullskirurgi. Inngrepet gjøres i full narkose. Først fører man en nål inn i bukhulen like nedenfor navlen. Når rommet begynner å gå rundt uten noe forvarsel, og du må støtte deg til veggen i påvente av at det skal gå over, bør du komme deg til en lege snarest, sier kardiolog David Frid ved.


Trenger man å skifte bandasjen på såret etter tillatelse fra lege, benyttes kompresser som ikke fester seg i såret eller i suturene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg