torsdag 12. mai 2016

Lunsj matpakke

Vi er i gang med ei ny veke og dei fleste av oss har en rutineprega kvardag med skule eller jobb. Lunsj og matpakke er en som regel en del av kvardagen og eit viktig og nødvendig påfyll underveis. Er du lei den tørre brødskiva i lunsjboksen?


Aldri meir etter dette innlegget! Linda Marie Stuhaug 5.

Herlige matmuffins som passer ypperlig til å ha med seg ut på piknik, til en buffè eller til matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk. Her får du oppskrift på omelett, tomatsuppe med ostesmørbrø smoothie-bowl og sunne snacks. Alle oppskriftene passer perfekt til en enkel helgelunsj, eller som noe litt ekstra godt i matpakken.


Matpakken kan være så mye mer enn kjedelige brødskiver. Med godt pålegg, frisk topping og saftig brød blir lunsjen garantert spist opp! Her finner du smakfulle og litt sunnere tips til matpakken for store og små.

Hva skal jeg servere til lunsj i helgene eller ha med i matpakka? De færreste av oss synes det er fristende å spise det samme til lunsj hver dag, uke etter uke. Det gjør nok heller ikke barn, selv om de kanskje ikke setter ord på det.


Enkelte barn er også småspiste eller kresne. Da er gode råd kjærkomne for fortvilte foreldre som trenger matpakkeinspirasjon. Lag din egen lunsj -reklame og vinn en dag med din favoritt-influencer! Det kan fort bli kjedelig og ensformig med dvaske brødskiver i matpakken eller den samme kantinematen hver eneste dag. Salat, scones, sandwich, pai eller omelett.


Noe for enhver smak. Gled deg til lunsj ! Med en fristende matpakke blir lunsjen fort et måltid man ser frem til. Og det skal ikke så mye til for å gjøre den helnorske matpakka litt mer spennende.


En god og næringsrik lunsj midt på dagen har en positiv virkning på både barna og de voksne sin trivsel – og ikke minst på prestasjonene til både voksne og barn. Lunsj med matpakke – spreke tips som smaker godt. Pakk med deg en smakfull, fargerik og smart matpakke som gir futt og overskudd helt til middag!

En lunsj skal være omtrent som frokost i innhol men litt større og mer mettende. Fiskeburger med coleslaw, en klassisk amerikansk kålsalat, er en mektig god matpakke. Med grovt brød og grov fiskeburger har du en mettende og sunn lunsj.


Lunsjen er ofte det måltidet på dagen som byr på flest utfordringer. Vi vil så gjerne spise en sunn lunsj , men glemmer å forberede den kvelden før eller om morgenen, og så går det galt. Plutselig har du det travelt og alle gode intensjoner om en sunn lunsj ryker til fordel for noe raskt på bensinstasjonen eller i kiosken. Du skal ikke lenger enn til Sverige før lunsjen består at varm mat fremfor grovbrød og knitrende gråpapir. Selv barna på dagis får servert varmmat til lunsj.


Bortsett fra noen heldige utvalgte barnehager med sans for ernæring og trivsel, er det matpakker som gjelder for norske barn. Oppskrift på gode og saftige muffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj , ha med ut på piknik eller som et langt spenstigere innslag i matpakken enn tørt brød med leverpostei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg