fredag 6. mai 2016

Eplekake 20cm

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Saftig gulrotkake i langpannekake. Det er sesong for blåbær. Prøv vår deilige oppskrift i dag.


Den perfekte sjokoladekaken. Se oppskriften her.

Dette er i hvert fall en kjempegod og veldig typisk norsk eplekake ! Amerikansk eplepai ( 20cm paiform). Denne retten har 20kcal pr 1gram. Oppskriften er nok til en høy kake á cm. Miks egg og sukker sammen og tilsett resten vekselvis. Hell røren over i en 18- 20cm rund form.


Putt epleskiver i kaken og stek på 180grader i 40min. Så da er det jo veldig enkelt å komme på hva jeg skulle lage. En enkel eplekake er alltid kjekt å kunne diske opp med.

Stek kaka i den forma du måtte ha. Bruk gjerne en liten langpanne. Her er syv oppskrifter som vil fylle huset med deilig duft av høstlig eplebakst. Supergod og litt klissete eplekake.


Når man lager denne kaken, skal man legge et lag eplemos med biter i midten. Nå som eplesesongen er i gang så er det en god ide å lage en saftig eplekake. En god eplekake hører høsten til, og de smaker nydelig servert lun med kald vaniljeis til. Flexibility, cost efficiency, accuracy and innovation power along the entire value chain.


Finn laveste nettpris her. Krydret eplekake med sprø topping som stekes i langpanne. Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Eplekake med marsipan.


Sikt sammen mel og bakepulver. Bland inn i deigen sammen med vannet. Denne eplekaken er en enkel, god og saftig kake.


Men jeg har også pimpa den litt opp med nøtter og en veldig god hjemmelaget vaniljesaus til. Og forresten, glemte nesten at jeg har helt masse god sirup over som gjør denne kaken enda saftigere.

Den er som en blanding av krydderkake og eplekake , og jeg kan love det lukter godt når den kommer ut av ovnen. Aaaaah sukk, sier jeg bare. Og norske epler er jo det aller beste innholdet, litt sure sammen med den søte bunnen. Her i byen er det pluss, lav sol og guleblader på trærne nå, altså skikkelig høststemning, og butikken er full av sur-søte, røde, norske epler. Et sukkerbrød er kanskje kaken de aller fleste kjenner.


Luftig og flott, kan spises som det er med litt melisglasur eller fylles og bli til en lekker bløtkake eller marsipankake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg