mandag 30. mai 2016

Kul i underlivet kreft

Kul i underlivet kreft

Alle kvinner bør være oppmerksomme på blødninger fra underlivet som ikke har. Likevel bør enhver kul undersøkes. Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft. Vårt råd er at dersom symptomene varer over tre uker, bør du ta kontakt med lege. Kreft omkring vagina forekommer, men er sjeldent, og oppstår stort sett alltid hos eldre kvinner.


Det er dessverre umulig å stille noen sikker diagnose over internett. Jeg har nevnt noen av de mest sannsynlige årsakene til din kul. Som en generell regel bør kuler som ikke går tilbake undersøkes av lege, men du kan trygt se det ann i 3-uker.


Det er veldig uvanlig at unge jenter får kreft i underlivet på denne måten, så det tror jeg du kan slappe helt av på. Funnene våre illustrerer hvor viktig det er å informere kvinner om symptomene på kreft i underlivet , slik at de tidligst mulig får behandling, sa forsker Cynthia Gelb, som er helse- og kommunikasjonsspesialist ved Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta, USA, i forbindelse med studien - som ble gjennomført i fjor. En nyoppdaget kul eller en klump et sted på kroppen er en vanlig grunn til bekymring. Men en kul trenger ikke være kreft , de aller fleste har en helt ufarlig forklaring.


Det første symptomer på livmorkreft er blødning utenom menstruasjon. Smerter eller trykk i underlivet er sene symptomer. Denne klumpen sitter nederst i ytre venstre kjønnsleppe og kjennes nesten ut som en stein i en testikkel når jeg trykker på den. Omtrent samme strls også, kanskje litt mindre.


Kul i brystet (mulig brystkreft). Enkelte faktorer kan øke risikoen uten at vi kan påvirke dem. Vi kan likevel ta noen valg som bidrar til å minske risikoen, selv om det ikke gir noen garanti mot å få kreft.


For den som får kreft , vil det å være i god form gjøre at man tåler behandlingen bedre og har lavere risiko for. Kløe i underlivet er både plagsomt og ubehagelig. Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Som selvstendig lidelse er kreft i skjeden en sjelden sykdom.


Sykdommens natur og karakter ligner livmorhalskreft. Det er i grunnen bare lokalisasjonen av kreften som skiller dem. Det er imidlertid mer ubehagelig for pasienten å ha kreft i skjeden enn i livmorhalsen. De vanligste symptomene er utflo blødning og smerter, men disse kommer ofte sent.


Kul i underlivet kreft

Kreft i skjeden er en svært sjelden sykdom. Infeksjon forårsaket av HPV (humant papillomavirus) har sannsynligvis en betydning for utvikling av kreft i skjeden. Celleforandringer kan være forstadier til livmorhalskreft. Med forstadier menes forandringer som kan utvikle seg til kreft. I de fleste tilfeller vil celleforandringer ikke utvikles til kreft , men gå tilbake etter behandling eller før behandling blir nødvendig.


Kuler under armene - Kuler under armene, som forstørret lymfeknute, kan være et uttrykk for brystkreft med spredning, sier Schlichting. Hun understreker at kuler under armene ikke må være kreft. Det var en kul i underlivet som virket mest som en underjordisk kvise. En hard klump under huden liksom, som vokste seg større når jeg pirket og plaget den.


Kul i underlivet kreft

Nesten som å ha en ert under huden. Stakk aldri hull på den, men til slutt sprakk den av seg selv og jeg klemte ut innholdet. Overvekt øker risikoen for kreft i livmoren.


Holde en sunn kroppsvekt, unngå overvekt og fedme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg