onsdag 11. mai 2016

Kyllingsuppe hellstrøm

Dette er Eyvind Hellstrøms oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. Kokos- kyllingsuppe står på menyen denne kvelden. Denne kyllingsuppen presenterte Eyvind Hellstrøm hos restauranten Snadder i Sandefjord.


Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Denne er i tillegg kjapp å lage, og med masse god smak. Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili. En ny favoritt på bloggen er blomkålsuppen med purre og sprøstekt bacon.


Den var dessverre litt for sen til å være med på audition til kokeboken, men er en sterk kandidat om jeg skulle skrive flere bøker (har ingen umiddelbare planer om det, altså). Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Gni de kokte eggeplommene og de kokte eggehvitene gjennom en sil og dryss over salaten. Bra kyllingsuppe Nydelig varmende supper på kjølige vinterdager er topp for både kropp og sjel.


Kyllingsuppe hellstrøm

Suppen inneholder en rekke råvarer som i studier er vist å være bra for immunforsvaret, både fullverdige proteiner fra kylling, antioksidantkraft fra grønnsaker og urter og immunstimulerende stoffer i løk, hvitløk og byggryn. Epler kan selvsagt også brukes i det salte kjøkkenet og passer til alt som har godt av litt sødme og friskhet som en kyllingsuppe. Sammen med karri og kokos er dette en smaksrik suppe som vil varme på trauste dager. Raskt middagstips for deg som er på jakt etter en varmende, god og mager suppe. Her treng du ikkje oppsøkje asiatiske butikkar først, dette finn du i kjøkkenskapet eller på nærbutikken.


Dersom du ønsker en mektigere suppe kan du tilsette ferdigkokte linser mot slutten av koketiden, eller servere ris som tilbehør. Den smaker også godt med tomater til, så erstatt gjerne litt av kyllingkraften med en boks hermetiske, hakkede tomater (og reduser litt på mengden kyllingkraft). I Hellstrøm rydder opp har turen gått til Lillestrøm hvor Hellstrøm er på oppdrag hos Pikene på hjørnet.


Retten han tar tak i denne gangen er en grønn thai kyllingsuppe. Fylt med deilige smaker fra chili, paprika og kokos, og toppet med proteinrik og mager kylling som metter godt. Ingenting passer bedre enn en næringsrik kyllingsuppe på høsten og vinteren når helsen skranter og forkjølelsen lusker. Denne suppen kan lages på to måter - enten i turbofart eller på den langsomme måten.


Den langsomme blir definitivt mest næringsrik. Enten kan du kjøpe en rå kylling og skjære bort brystfiletene for å så koke kraft på skroget, lårene og vingene, eller så kan. Slik lager du kyllingsuppe i ekspressfart! RESTER ETTER HELSTEKT KYLLING? Men skulle det likevel bli noe til overs, er det masse godt du kan bruke restene til!


Kjøttet smaker nydelig som topping til supper, tacofyll, sandwicher, i salater, fajitas, wok, pasta og mye mer, tipser Nussara, som driver matbloggen Just Another Food Story. Det er lite kjøtt på en høne, og den trenger lang koketid. Til gjengjeld er høne svært rimelig, og gir ekstra god kraft. Den kan eventuelt legges dypfryst i kjelen, og kokes opp med kaldt vann. En herlig ovnsbakt kyllingsuppe med masse grønnsaker og et lokk av butterdeig.


Nærmere bestemt hadde jeg latt meg fortelle om noe som het Bondesuppe med kylling og grønnsaker og et sprøtt lag med butterdeig på toppen. Her får du en nydelig, kremet kyllinggryte med mye smak. Baconet sørger for en herlig røkt smak, mens umamismaken fra soppen gjør smaksopplevelsen komplett. Og det beste av alt? Samtykke fra cookies.


Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg