onsdag 11. mai 2016

Skilsmisse prosess

Les mer skilsmisse her og få hjelp av erfarne advokater. Et ekteskap oppløses gjennom en skilsmisse. En skilsmisse er somregel en krevende prosess både følelsesmessig og praktisk. Ektefeller som ikke ønsker å fortsette samlivet, kan søke om separasjon.


Alt du trenger å vite om separasjon, skilsmisse og samlivsbrudd.

Homepage Slideshow. Skilsmissen - hvordan gå frem trinn for trinn. Mange syns det er vanskelig å vite hvor man skal begynne og hva man skal gjøre når man er oppi en situasjon med samlivsbrudd.


Felleseie defineres som de midler ektefellene hadde da ekteskapet ble inngått og de midler som man anskaffer seg under ekteskapet. Alt innholdet på nettsidene er skrevet og kvalitetssikret av erfaren advokater med spesialkunnskaper innen familierett, skifte og barnefordeling. Her gir vi en oversikt over hvilke juridiske regler som gjelder for den formelle skilsmisse - og separasjonsprosessen. Noen ord før vi begynner: Det er ikke én standard prosess for alle skilsmisser!


Når vi skal gi deg oversikt over hvilke skjemaer som må fylles ut og sendes inn får du får skilsmisse , er det et problem som umiddelbart dukker opp.

Det kan gis skilsmisse ved dom uten forutgående separasjon dersom en ektefelle har forsøkte å drepe den andre eller barna, har utsatt dem for alvorlig mishandling eller har opptrådt på en måte som er egnet til å fremkalle alvorlig frykt om slik adferd. Har dere bestemt dere, bør dere ta ut separasjon å få separasjonsbevilling. Da vil dere få avgjort flere viktige spørsmål, blant annet om hvem som skal.


Psykolog Eva Tryti forklarer at en skilsmisse er noe av det aller tøffeste man kan gå gjennom i livet. LITE RASJONELL: Senioradvokat Andreas Poulsson forklarer at folk ofte ikke klarer å være rasjonelle i en skilsmisse -situasjon. Separasjon der ektefellene har felles barn under år. Dersom ektefellene har felles barn under år er de pålagt å møte til mekling før separasjon innvilges. Her er en klar og enkel oppskrift på hvordan du går frem dersom du ønsker å skille deg fra ektefellen din.


Det første steget man som oftes tar for å skilles er å søke om separasjon fra fylkesmannen. Det finnes imidlertid flere unntak fra denne regelen. Først burde man selvfølgelig søke hjelp hos familievernkontoret eller gå til samtaler hos parterapauter.


Men når man har prøvd alt, og det fremdeles ikke går, er det naturlig å fullføre prosessen. Ektepar som ønsker å gå i fra hverandre kan søke om separasjon og skilsmisse via de digitale søknadsskjemaene nedenfor. Søknaden kan sendes inn digitalt, eller du kan fylle ut et papirskjema. Digital søknad henter automatisk nødvendige opplysningar, og gir kortere saksbehandlingstid.


Skjema for dette finner du på nettet,hos fylkesmammen i det fylke du bor og på familievernkontor. For å bli skilt må man søke om dette.

I tillegg må man igjennom en prosess av praktisk og juridisk art. Det er ikke alltid like lett å orientere seg når det oppstår en brå forandring i livet. Her presenteres de vesentligste momentene. Ved samlivsbrudd må ektefellene fordele verdier, gjenstander og gjeld og mange er usikre på sine juridiske rettigheter. Råd ved skilsmissen.


Her får du en trinn for trinn veiviser i hvordan du gjør en skilsmisse. Følg enkle steg, så kommer du frem til en mal for hvordan en skifteavtale kan se ut. For det er jo dessverre ikke sånn at en skilsmisse er overstått når foreldrene flytter fra hverandre. Som psykologspesialist Klara Øverland poengterer: Samlivsbrudd kan forklares som en prosess – det er mye som skjer før bruddet, under bruddet og etterpå. Du kan søke digitalt eller med papirskjema.


De økonomiske forholdene mellom ektefeller ved oppløsning av ekteskapet er regulert i lovverket. Dette i motsetning til samboerskap som ikke har egen lov om det økonomiske oppgjøret ved samlivsbrudd. Rettsreglene om oppgjør etter ekteskap fremkommer hovedsakelig i ekteskapsloven, supplert med regler i skifteloven.


Slik deler dere boligen ved skilsmisse Av Øivind Skorve og Kristin O. Mange tror at de har krav på halvparten når boligen selges ved skilsmisse. Slik er det ikke, sier senioradvokat Andreas Poulsson i Codex Advokat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg