fredag 27. mai 2016

Etikk sykepleie bok

Boken følger opp den offentlige debatten om prioriteringer i helsetjenesten med et nytt kapittel. Sykepleie og etikk Åshild Slettebø Denne boka er annerledes. Inger Beate Larsen, Tidsskriftet. Praksisnær innføringsbok i etikk for sjukepleie. Den går rett på sak og fører oss direkte inn i en realistisk sykepleiehverdag ved hjelp av gode eksempler.


Etikk sykepleie bok

Jeg blir stadig konfrontert med egne holdninger. Den gir ikke endelige svar, men åpner opp for uendelige spørsmål. Sånn er det også med denne boken. Det gjør den til et godt etisk dokument.


Det gis gode resymeer av debatter som har vært opp gjennom årene. Boken gjør heller ikke rede for etiske retningslinjer, etikk -komiteers sitt arbeid eller spesielle etiske utfordringer i forhold til forskning. Etikk hovedbanner Etisk bevissthet og refleksjon er en viktig del av alle sider ved sykepleieres yrkesutøvelse. Har du spørsmål eller saker som bør diskuteres? Rådet for Sykepleieetikk er et uavhengig organ i NSF, som alle kan ta kontakt med.


Etikk sykepleie bok

Yrkesetiske retningslinjer på mobilen. De yrkesetiske retningslinjene (YER) er enkelt tilgjengelig også via mobil. Målet er at det skal være enkelt for sykepleiere å være aktivt involvert i etiske problemstillinger, dilemmatrening og etikk generelt.


Etikk og menneskesyn i helsetjeneste og sosialt arbeid Jon Vegard Hugaas , Marie Ljungquist , Anne Norheim Boken presenterer en spennende moralfilosofisk analyse av forholdet mellom livssyn, menneskesyn, etikk og yrkesetikk i et systematisk perspektiv. Denne boken gir deg grunnleggende kunnskaper om ulike etiske teorier relatert til sykepleien. Boken inneholder sentrale kapitler om menneskesyn, etiske.


Etikk sykepleie bok

Dette kan være til hjelp i den praktiske yrkesutøvelsen. Vi bruker teknologi på nettsiden vår som nettleseren din ikke støtter. Etikk i sykepleien har aktive annonser. Vurder å oppgrader nettleseren din til en nyere versjon.


Helsebiblioteket og etikk. Igjen kan det være et godt tips å begrense til et fagområde. Vi har her forsøkt å gi en innføring i hvor og hvordan du kan finne kunnskap om etikk i helsevesenet. Artikkelen er ikke ment å være uttømmende om temaet. La etikken blomstre i praksis – en bok om systematisk refleksjon i arbeids-hverdagen er en bok som har sin opprinnelse i en etikksatsing i pleie- og om-sorgssektoren i Bærum kommune.


Etikk sykepleie bok

Han skriver godt og engasjert. I boka tar forfattaren studentane med inn i klinisk sjukepleie og viser korleis etisk sensitivitet alltid må vere til stades i pasientbehandling. Forfattaren tar for seg typiske etiske utfordringar ein kan møte som sjukepleiar, for eksempel utfordringar knytt til autonomi og tvang, teieplikt, abort og avslutning av livsforlengande behandling. Etikk er læren, eller teorien, om hva som er riktig og galt.


Iblant er det vanskelig å vite hva som er rett å gjøre. Hvis du må velge én løsning ut fra flere mulige, kan etikken være til hjelp. Den kan gi begrunnelse for hvorfor du bør gjøre det ene eller det andre. Etikkens formål er å studere hvordan man bør handle, og å forstå begrepene vi bruker når vi evaluerer handlinger, personer som handler og utfall av handlinger. Etikk , eller morallære, er den gren av filosofien som undersøker hva som er rett og hva som er galt, og som setter normer og prinsipper for riktig handling.


Dersom man sier at noe er uetisk eller umoralsk, mener man at det er i strid med visse moralnormer. Etikk (fra gresk ethos, sedelig) eller moralfilosofi er den delen av filosofien som søker å besvare spørsmål som hva er godt, hva er det rette, hvordan bør man oppføre seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg