fredag 20. mai 2016

Gravid uke 13 ingen mage

Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Du kan lytte til podcasten i spilleren over eller ved å søke opp Babyverden uke for uke der du lytter til podcaster. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Fosteret ser ut som en liten baby, men hodet er fortsatt større enn kroppen.


Jeg er gravid for 2. Er bare hard nederst.

Kjenner heller ingen liv. Varme og ømme bryster har jeg da. Men kvalmen har gått over. Begynner jo å lure. UL av forsjellige grunner.


INGEN mage , magen min er akkuratt som før, og jeg ser ikke gravid ut ! Gravid uke – Fostrets utvikling.

Dette motsvarer størrelsen av en fersken, der nesten halve lengden er barnets hode. Hele skjelettet til babyen er nå dannet, men det er fortsatt brusk i store deler. Noen vil kjenne fosterbevegelser allerede fra uke 1 eller 1 men for de fleste vil det ta noe lenger tid. De to andre gangene har magen kommet veldig tidelig. Mange gleder seg nå veldig til at magen skal bli ordentlig synlig.


Den oppleves nok størst på kvelden. Det er fortsatt en stund til den klassiske kulen dukker opp, i hvert fall for førstegangsfødende. Siden livmoren din nå vokser jevnt og trutt, kan du kjenne litt magesmerter. På størrelse med en liten appelsin. Babyen er nå omtrent centimeter langt i hel lengde og veier rundt 1gram.


AnonymBruker skrev: Sier du faktisk at svin har mere fett enn annet kjøtt? Det har jeg prøvd å si før her inne men ingen ville høre på det øret. Synes jeg har fått litt mage nå i uke 13. Den har hvertfall endret fasong på en eller annen måte.


Er det vanlig å få mage så tidlig? Eller er det kanskje bare pga oppblåsthet?

Føler meg ikke oppblåst da. Er første gang jeg er gravid om det er noe å si Spiller jo selvfølgelig ingen rolle når mage. Vekten din begynner å øke, og mange føler seg mer tørste og sultne.


Moderat styrketrening, særlig for muskler i rygg og mage , er bra. Nå, noen en mage synlig, andre kan ikke merke så mye mer enn magen blir oppblåst på kvelden. Mange foreldre har en tendens til å vente med å fortelle om graviditeten før en uke har gått tolv, da den høyeste risikoen for spontanabort er over. Tror noen det er morsomt at nå snakke om nyheter, andre foretrekker å holde det for seg selv. En av de største lettelsene er kanskje at kvalmen for de fleste gravide avtar nå.


Presset mot din urinblære blir også mindre, slik at du ikke lenger må tisse hele tiden. Dessuten har de bedre selvfølelse og opplever færre komplikasjoner. Svangerskapet blir mer synlig med den voksende magen, men kroppen er. Mild til moderat fysisk aktivitet forebygger graviditetsforgiftning.


Urinen er steril og fjernes sammen med fostervannets utskiftning til og fra mors blodomløp. Fostervannet skiftes ut og fornyes kontinuerlig. I dag er det onsdag 20.


Det er uker og dag igjen til din termin, torsdag 29. Denne uken skjedde jo det store !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg