torsdag 26. mai 2016

Kul under armen amming

Det er ganske vanlig med godartede hevelser og kuler i eller under huden, men en kul eller en klump kan også være et signal om kreft eller annen alvorlig sykdom. Lymfeknuter kan også finnes lenger ut i armen mot albuen. Forsøkte å gå i dusjen og ha varmt vann på den og massere den, men det funket ikke. Prøvde å ha på varmeflaske.


Det første du må gjøre er å holde deg rolig og ikke stresse deg opp. Når du finner en klump under armen er det best å oppsøke lege så snart som mulig.

Kropp og helse - Kvinneguiden. Lymfomer er også vanligvis forbundet med en lav feber, problemer med å sove, nattesvette og vekttap. Men fordi du kanskje ikke har noen av disse andre symptomene, gå til legen din først. Sv:Hoven kul under armen.


Hvis kulen er i eller like ved armhulen, kan det være en lymfekjertel. Dette høres ikke ut som kreft eller noe annet farlig. En slik kul skyldes typisk en gjennomgått infeksjon. Dersom kulen er har uregelmessig og sitter fast i underlaget, er det en mer ”mistenkelig” kul som bør føre til rask undersøkelse hos lege.


Et lipom er en godartet ansamling av fettvev som ligger like under huden.

Disse kan oppstå over alt i kroppen vår men er altså mest vanlig like under huden. I motsetning til ved ateromer så kan huden her beveges over kulen. De vanligste stedene er på overkroppen og på armene , og mange har flere enn en. Fettkuler er svært vanlige og ses som en kul under huden.


Lipomer kan forekomme hvor som helst på kroppen, til og med i indre organer. Lipom er en vanlig og langsomtvoksende godartet svulst som lokaliseres til fettvev. Svulsten er omsluttet av en tynn kapsel. Kuler under armene - Kuler under armene , som forstørret lymfeknute, kan være et uttrykk for brystkreft med spredning, sier Schlichting.


Hun understreker at kuler under armene ikke må være kreft. Har man en infeksjon, eller bare en vanlig forkjølelse, kan man oppleve å bli øm eller hoven under armene. Jeg kjenner den hele tiden, men kan ikke si det er direkte smertefullt.


Spør her før jeg oppsøker lege. Mannen min har fått en kul under armen. Denne har vokst på få dager og er øm og smertefull. Han var til lege med den i dag, og mest sannsynlig er dette en betennelse. Men han er henvis til ultralyd først - just in case.


Noen som har hatt slikt? En brystbyll vil du ofte kjenne som en øm kul inne i brystet, og du kan ha et hovent, rødt område på brystet. Når jeg gikk i dusjen i kveld og skulle såpe meg inn under armene kjente jeg en liten kul.

Først tenkte jeg kvise eller sår hårsekk (siden jeg barberer meg) , men det kjentes ut som om det var festet på en måte,er ikke helt sikker på hvordan jeg skal forklare dette. Lurer på også om det kan være en fettklump eller noe. Om den ligger løs i huden skal det vel i utgangspunktet ikke være farlig. Betente kjertler eller hva det nå er.


Jeg får sånne titt og ofte. Jeg klemmer de ut når de begynner å danne seg. Da gikk jeg til legen og han sa det ikke var noe farlig da den lå i huden under armen.


Jeg oppdaget min første sånn kul for år siden. Ofte kommer symptomene først når kulen er blitt forholdsvis stor, som igjen kan føre til at den trykker på et organ, en nerve eller en muskel. Symptomene avhenger av hvor sarkomet sitter. Er sarkomet i et ben eller en arm , er hevelse mest vanlig. Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen.


Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg