onsdag 18. mai 2016

Bestemors krydderkake

Jeg stekte kaken i en brødform som rommer liter, og da var det bare såvidt at deigen ikke rant over kanten på formen (se bildet). Jeg anbefaler derfor at du bruker en form som rommer liter, eller at du bruker to mindre former, for eksempel én som rommer liter og én på liter. Da er det på tide og dele alle de fine oppskriftene som har kommet inn til konkurransen bestemors beste oppskrift. Konkurransen ble arrangert i forbindelse med kakeboken min, Theas Little Kitchen, som kommer ut nå i august.


En liten randform, eller brødform, som rommer ca liter.

Godt smurt, og gjerne lett drysset med mel. Dunk ut overskuddet av mel, hvis du meler formen. Min tar gjerne litt lenger enn minutter, men jeg sjekker fra det har gått 25. Denne krydderkaken er saftig og full av gode smaker som kanel, kardemomme og ingefær.


Toppet med en frisk ostekrem-glasur er dette en kake som passer for både store og små anledninger. Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Perfekt når du skal servere kake til mange.

Visp egg og sukker godt. Bland alt forsiktig. La deigen stå til neste dag. Nydelig krydderkake i langpanne med ostekrem, også kalt kanelkake. Kefir gjør kaken ekstra saftig.


Kransekake er kanskje Norges festkake nr. Glutenfri oppskrift (uten hvetemel). Serveres med sirup og krem. Krydderkake i langpanne.


Blir krydderkaken tørr, er den god å forfriske med en skvett likør eller litt kaffe. For å endre på rekkefølgen på søket, klikk på kolonnenavnet du vil sortere på. Bestemors krydderkake. Vår mest poppulære kake, en sikker vinner.


Enkel å lage og klar til å settes inn i ovnen i løpet av en halv time. Det finnes mange andre gode småkakeslag som ikke nødvendigvis knyttes så tett til jul.

De har jeg samlet i Mat i bestemors hage. Det er litt trist at småkaker er i ferd med å gå i glemmeboka, så prøv en av oppskriftene. Alle oppskriftene er gjennomprøvd og de fleste er brukt av barn. KRYDDERKAKE MED RØRTE BÆR. Denne nydelige krydderkaken fra Hegeslivsstil, er smaksrik, søt og god.


Den består av en nøttebunn med paranøtter og dadler. Hasselnøtter og masse deilige krydder utgjør fyllet, mens kaken er toppet med rørte, varme blåbær og bringebær. Lag en saftig og enkel honningkaken med nellik og ingefær! Kaken holder seg i flere dager om den ikke spises opp med en gang.


Før i tiden måtte man ha slag kaker til jul. I dag er ikke antallet så viktig, men julebakst er en tradisjon vi ønsker å ta vare på. Se alle oppskriftene på kakene vi må ha til jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg