mandag 2. mai 2016

Vondt i beina om natten gravid

Ryggsmerter om Natten – Årsak, symptomer og behandling. Vondt i ryggen om natten som forstyrrer nattesøvnen? Hvis du har ryggsmerter på natten så kan dette indikere at det f. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i beina ? Smerter med spredning langs ischiasnerven nedover i beinet kan forekomme med eller uten ryggsmerter.

Ofte kan det være snakk om en tilstand som hører hjemme et helt annet sted i kroppen som gir seg utslag i smerter i beinet. Føttene er bleke og kalde, og sår på beina gror som regel langsomt. Ved blodpropp i beina (dyp venetrombose, forkortet DVT) danner det seg en blodpropp i de dype venene, som oftest i leggen. Primær form betyr at årsaken er ukjent. Tvillingstudier og familiære tilfeller med samme plager støtter opp om dette.


Selv om man ennå ikke helt vet årsaken til urolige bein , tyder forskning på at det kan skyldes en forstyrrelse i det dopaminerge signalsystemet i hjernen. Det kjennes ut som om noen holder deg fast og kiler deg, eller som om musklene trekker seg sammen, sier Dagrun Fikkan Slørdal.

Hun har rastløse bein , en tilstand som gir et påtrengende behov for å bevege på seg, og som gjør at hun sjelden får nok søvn og hvile. Det gjør som regel ganske vondt. Jeg er gravid i uke og har den siste uken vært plaget med smerter i beina når jeg sover. Det er så sinnsykt innmari vondt at jeg.


Smertene kommer i løpet av natten og brer seg fra. Plagene er verst i hvile, særlig om kvelden og natten. Mange våkner av uro og kribling i beina om natten og må opp å gå både to, tre og fire. Dette oppleves spesielt om natten. Hovenhet i armer og ben kan være en direkt følge av vektøkning og den belastningen kroppen utsettes for, den gravide kroppen oppbevarer også mer veske enn vanlig som kan føre til at det blir trangere kanaler for nerver og blodårer.


Vanlig med sterke kramper i leggene - srlig om natten - nr en er gravid. Graviditet, spedbarn og babytiden. Noen som har noen gode rd om hva jeg kan gjre, for jeg har s vondt i beina mine.


Symptom - Bekkenlsning Smerter i rygg er noe av det vanligste plagene gravide kan f. Trimester - Forum - Jeg er i uke 31. Tunge n fr vondt under fotslen og slikt.

Har de siste 2-ukene slitt med jvelig vondt i beinet om natta. Og har den siste uken ftt veldig vondt under beina nr jeg. Ellers kan der vre lurt legge en pute melom beina nr du sover. Kroppen er heldigvis laget slik at en ikke trenger så mye søvn mot slutten av graviditeten. Den skal venne seg til å være våken om natten når barnet er født og trenger mat.


Hvis du sliter med søvnen, er det beste tipset å akseptere situasjonen og godta at dette er normalt når du er gravid. Når jeg er hos fastlegen så får jeg beskjed om at det er slik det er med plantar facitt og at det ikke er noe å gjøre. Jeg har ikke vært hos han etter denne nummenheten oppsto i sommer.


Det kan være slitsomt, men det er ikke farlig. Når jeg har gått litt, forutsatt med sko med god demping, så er det ikke vondt. Men om jeg går for langt blir det veldig vondt , både i foten og i hoften. Magnesium i doseringen mmol om morgenen og mmol om kvelden har vist en klar men begrenset effekt mot leggkramper hos gravide. Det antas at bruk av magnesium er uproblematisk dersom svangerskapet er uten komplikasjoner og man benytter de doser som anbefales for behandling av leggkramper.


Smerter i leggen kan faktisk være tegn på at du har fått en type blodpropp som oppstår i dype blodårer i leggmusklene. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene, kan det fort bli alvorlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg