mandag 30. mai 2016

Sykemeldt tidlig i svangerskapet

Rundt prosent av norske gravide blir sykmeldt en eller flere ganger i løpet av svangerskapet. Samt mye blødninger i graviditeten 3. Du skal ikke bli sykemeldt fordi du ikke greier å jobbe på samme måte som før! Det er lurt å snakke med arbeidsgiver tidlig i svangerskapet , slik at det er mulig å være i forkant og planlegge nødvendige tilretteleggingstiltak i god tid.


Behovene for tilrettelegging endrer seg også ofte i løpet av svangerskapet. Her er det iallefall utrolig vanskelig å få sykemelding tidlig i svangerskapet.

Jeg ble nektet sykemelding med ekstremt dårlig form, kvalme og blødninger, for det var kun tilrettelegging som var aktuelt. Endte med at jeg gjorde verdens dårligste jobb og følte meg elendig pga det i tillegg. Har vært sykemeldt fra uke er i uke nå.


Håper kvalmen gir seg snart, er lei av å være sengeliggende. Det at kvalme kom så høyt opp var mest overraskende. Forklaringen kan være at de som blir sykemeldt med kvalme tidlig i svangerskapet , kanskje har lettere for å bli sykemeldt senere også.


De som oppga kvalme som hovedårsak til fraværet var sykemeldte uker i snitt. Det betyr nok at de også var sykemeldte av andre årsaker, sier. Har du vært sykemeldt i svangerskapet , hvorfor?

Jeg har vært sykemeldt pga bekkenløsning og soveproblemer - men arbeidsgiveren min er ikke fornøyd mener at være gravid er ikke sykdom. Har slitt med bekkenløsning og låsninger siden uke 5. Er nå i uke og det har bare blitt verre og verre. Skulle til legen på kontroll i dag, og hun har nå sykemeldt meg. Synes det er så kjipt, føler jeg svikter kollegene mine men samtidig så vet jeg at det er til mitt eget og babyens beste. Noen andre som er tidlig sykemeldte her?


Jeg fikk tidlig bekkenløsning med 2mann å var sykemeldt mesteparten av svangerskapet , gikk til opptrening men det gjor bare at kynnere kom, så måtte stoppe, gikk på krykker og jordmoren var. Svangerskapet fører til normale (fysiologiske) forandringer i huden, forløpet av kroniske hudsykdommer kan endres under svangerskap, og det finnes hudlidelser som er spesifikke for svangerskapet. I tillegg til utslett er kløe det vanligste symptomet ved disse hudtilstandene.


Normal svangerskapskløe er vanlig. Noen ganger får den gravide bekkensmerter svært tidlig i svangerskapet , allerede før magen har blitt synlig, og da kan det være vanskelig å skjønne at den gravide har mye smerter. Derfor kan det være lurt at du som gravid selv tar initiativ til samtale om tilrettelegging tidlig og kommer med forslag som kan forenkle hverdagen din. Det fødes så få barn i Norge at vi burde ta ekstra godt vare på de kvinnene som bærer frem disse verdifulle barna.


Blødninger i svangerskapet er i seg selv en klar grunn til sykemelding. Jeg foreslår at du tar en prat med legen din igjen og ber han fortelle deg hvorfor du ikke skal få en sykemelding. Sykemelding i svangerskapet og beregning av foreldrepengene Endelig gravid. Takk for det damer. Det denne personen mente (tror jeg) var at siden jeg har vært korttidssykemeldt i perioder innimellom, og jobber innimellom dette, så blir den sammenhengende perioden man har jobbet kanskje kortere enn de seks månedene som kreves.


For at tilstanden skal kunne defineres som svangerskapsforgiftning, må den ha oppstått etter uke av svangerskapet.

Den gravide merker som regel ikke noe til svangerskapsforgiftningen før tilstanden har blitt alvorlig. Tidlige tegn kan imidlertid fanges opp på svangerskapskontrollene. Lege eller jordmor vil kunne oppdage.


Du kan komme tilbake tidligere. Du trenger ikke lenger gi beskjed til NAV på forhånd. Det er heller ikke nødvendig å be legen om friskmelding. Du friskmelder deg selv og gjør bare en avtale med arbeidsgiveren din. Les mer om muligheten til å friskmelde seg selv.


Hvor tidlig man merker kynnere, kan variere både fra kvinne til kvinne, og mellom de ulike svangerskapene en kvinne går gjennom. Noen merker kynnere veldig tidlig - allerede før halvgått svangerskap. Det vanligste er at man merker dem mot slutten av andre halvdel av svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg